Nieuw van ‘Albert Heijn to go’: Ontbijtshakers ’to go’ [recensie]

Screenshot 2015-04-24 at 10.39.03Ontbijten….. iedereen weet dat het belangrijk is, maar veel mensen komen niet verder dan een kopje koffie. Het is ook lastig, zeker wanneer je kinderen hebt die op tijd naar school of opvang moeten, om zelf ook nog aan gezond ontbijten te denken. Ik werk meestal vanuit huis en hoewel mijn kinderen nog nooit zonder ontbijt naar school zijn gegaan, betrap ik mezelf er regelmatig op om 10 uur nog niets te hebben gegeten….

Screenshot 2015-04-24 at 10.12.40Het verrassingspakket van Albert Heijn to go was dan ook erg welkom: drie verschillende ontbijtshakers die vanaf nu ook in in alle Albert Heijn to go winkels te koop zijn voor € 3,50. Handig wanneer je zonder ontbijt de trein wilt nemen: een ontbijtshaker naar keuze kopen, wat vers sap erbij en je begint de dag goed! Wel een lepel of vork meenemen, want anders wordt het lastig eten….

Ik zal de drie verschillende ontbijtshakers hieronder even kort bespreken en laten zien hoe het ‘werkt’:

  • De ontbijtshaker met zomerse peer en druif gecombineerd met bietenblad, walnoot, pompoenpitjes, spelt, parelcouscous en gedroogde abrikozenstukjes en een yoghurt-kaneelmix.

Ik ben niet zo dol op kaneel, dus deze nam ik als eerste (altijd het lekkerst tot laatst bewaren is mijn strategie 😉 Het zag er wel lekker uit en ik had nog nooit het veelbesproken spelt gegeten, dus ik was erg benieuwd. Het cupje met de yoghurt-kaneelmix liet zich niet zo makkelijk openen (handig om dus een vork mee te nemen, wanneer de folie niet zoals het hoort los komt, kun je hem met een vorkje makkelijk openen).

ah-to-go-ontbijt-copyright-trotse-moeders-6 ah-to-go-ontbijt-copyright-trotse-moeders-5

De inhoud van het cupje gaat bij de ontbijtcombinatie van granen, zaden en fruit, deksel er terug op en ‘shaken’ maar! Je hoeft niet lang of uitgebreid te schudden, in no-time is de mix verdeeld en is je ontbijt klaar om gegeten te worden. Gelukkig voor mij was de smaak van kaneel niet dominant, zodat deze ontbijtshaker me enorm meeviel. Erg lekker, al die verschillende ingrediënten bij elkaar!

ah-to-go-ontbijt-copyright-trotse-moeders-4 ah-to-go-ontbijt-copyright-trotse-moeders-3

  • De ontbijtshaker met frisse mango en appel, chiazaad, haver, gerst en tarwe. Pompoenpitjes, gedroogde cranberry en een cupje met yoghurt en zachte honing.

Deze zag ik wel zitten, ik ben dol op pompoenpitten, mango en cranberry! Chiazaad ken ik niet, maar verder lijkt het me heerlijk. Cupje erbij (deze ging goed open) en shaken. Heerlijk zeg, die mango en die yoghurt-honing-mix maakten de rest lekker fris smaken. Erg van genoten!


ah-to-go-ontbijt-copyright-trotse-moeders-2 ah-to-go-ontbijt-copyright-trotse-moeders-1

  • De ontbijtshaker met mango, spinazie, kokos-chunks, boekweit, chocoladesnippers, pecannoten en een yoghurt-vanille mix.

Deze zag ik helemaal niet zitten en ik wilde me beperken tot een foto. Ik houd helemaal niet van kokos ergens doorheen. Screenshot 2015-04-26 at 21.52.58Wel van bijvoorbeeld kokosmelk door de wortelsoep, maar de smaak van kokos, bijvoorbeeld in een bounty, is niet aan mij besteed. Bij het maken van de foto zag ik dat de kokossmaak niet in de mix zal, maar dat er stukken kokos in de ontbijtshaker zaten! Dat wil ik wel proberen!

Shaken en genieten, dat was het resultaat! Deze ontbijtshaker was heerlijk! Wat een lekkere combinatie van ingrediënten weer en kokos op deze manier is erg lekker.

Kortom: deze ontbijtshakers zijn wat mij betreft goedgekeurd, hoewel ik ze liever als lunch eet. Ik vind het best een stevig ontbijt voor op de vroege ochtend. Maar dat moet ieder voor zichzelf uitmaken natuurlijk.

Wel ideaal wanneer je een reis moet maken, of een lange dag voor je hebt (wel een vork meenemen!). Ik vind de prijs laag voor wat je er voor krijgt. In ieder geval is het de moeite van het proberen waard!

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Zo houd je zelfs de allerkleinste beestjes bij jouw kleintjes weg

Als jonge ouder wil je het beste voor je kleintje. Je schildert de kinderkamer met …