Natuurlijk lekker bakken [verslag]

natuurlijk-lekker-bakken-cover-trotse-moedersDe titel van haar nieuwste boek zegt eigenlijk al genoeg. ‘Natuurlijk lekker bakken’, waarbij ‘natuurlijk’ staat voor meukvrij, oftewel het bakken met biologische, natuurlijk en verse ingrediënten. Het bakboek van Monique van der Vloed staat vol met maar liefst 400 (!!) natuurlijke recepten, variërend van zoet en hartig, cake en pannenkoeken. Dat belooft wat! Zeker in deze tijd waarin gezond en vers helemaal hot zijn.

Als fanatiek bakster en liefhebber van lekker eten ben ik helemaal door het dolle heen als ik het boek van Monique van der Vloed mag ontvangen en zelfs naar haar boekpresentatie bij het Kookpunt mag komen. Wat een feestje!

Screenshot 2014-11-10 at 10.15.16Als moeder let ik vaak goed op wat gezond is en welke producten zo eerlijk mogelijk zijn. En een partner als chefkok, die werkt met verse, eerlijke en biologische producten maakt het natuurlijk helemaal compleet.

Samen met m’n dochter van zes jaar bladeren we ‘Natuurlijk lekker bakken’ door en kiezen we een baksel uit om te proberen. De eerste middag nadat we het boek in huis hebben staan we dus al amandelmeel af te wegen, deeg te kneden en koekjes te bakken. Als de zachte koekjes eindelijk klaar zijn en afgekoeld kunnen we gaan proeven. Maar oeps, dit is wennen… Er zit bijna geen smaak aan deze koekjes! Het koekje is wat zacht, droog en lang niet zo smakelijk als dat we gehoopt hadden, eigenlijk is het gewoon vies.

Een paar dagen later is het zo ver en mag ik naar de boekpresentatie in Rotterdam. Wat een vreselijk mooie winkel is het Kookpunt. Het is de eerste keer dat ik hier kom en ik ben spontaan verliefd! Zo groot, zo veel… Het lijkt de kook- en bakhemel wel!

kookpunt-trotse-moeders

Iets later dan gepland begint de presentatie. De uitgever is kort aan het woord en vertelt enthousiast over het succes van het boek Natuurlijk lekker bakken. Daarna neemt Monique zelf het woord over ‘het verrast mij ook nog steeds dat uit mijn kleine minikeukentje zo’n dik boek met zoveel recepten kan komen’. Het boek wordt aan Monique overhandigd, samen met een boeket bloemen en het feest kan beginnen.

Het feest is minder feestelijk dan wat er van een feestje verwacht mag worden. Er staan wel wat hapjes op tafel, zelf gemaakte baksels door Monique en ik besluit deze te proberen, immers heeft ze hiervoor toch heel wat uren in de keuken gestaan. Maar helaas, ook deze baksels kunnen mijn smaakpapillen niet bekoren en ik vouw ze dan ook netjes in een servetje om ze vervolgens in m’n tas mee naar huis te nemen.

natuurlijk-lekker-bakken-trotse-moeders

Om me heen hoor ik wel enthousiaste geluiden, dus misschien moet ik wat wennen. Alhoewel, wennen… Eigenlijk weet ik zeker dat dit geen kwestie van wennen is. De boekpresentatie met het aansluitende feest, duurt eigenlijk twee uur lang, maar voordat het eerste uur voorbij is sta ik alweer buiten. Eenmaal thuis gekomen vouw ik de hapjes voorzichtig uit de servetjes en laat ik ze nog even proeven aan m’n partner. Ook hij is duidelijk over de smaak, de smaak die er eigenlijk niet is.

Natuurlijk, biologisch en vers is zo smaakvol! Maar daar ontbreekt het volledig aan in dit bakboek en deze manier van bakken. Jammer, ik was er van tevoren zo positief over!

Natuurlijk Lekker Bakken – Monique van der Vloed
Bekijk op bol.comKookboek, 384 pagina’s, Van Duuren Media
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

3 leuke bakideeën voor Kerst

Kerst is dé ideale tijd om gezellig met het hele gezin te gaan bakken. Op …

Share
Share