Hygge

hygge-recensie-copyright-trotse-moeders-1Het Deense woord hygge is zo’n woord dat niet direct te vertalen is, maar iets betekent als comfort, warmte, saamhorigheid.

Hygge is het gevoel dat je krijgt als je met warme gebreide sokken aan met je partner op de bank knuffelt, voor het haardvuur terwijl het buiten donker, koud en stormachtig weer is. Of dat gevoel wanneer je met je beste vrienden samen thuis eet en een goed gesprek hebt bij kaarslicht. Het is dat niet te beschrijven gevoel dat je ervaart als het licht dat ’s ochtend door je slaapkamerraam valt precies goed is.

Denemarken is het gelukkigste land ter wereld. Meik Wiking dicht dit grotendeels toe aan hygge, de Deense mentaliteit voor het leven. Denen focussen zich op de dingen die er echt toe doen, zoals quality time met vrienden en familie, en genieten van de goede dingen in het leven. In zijn boek Hygge vind je praktische stappen en tips om zelf meer hygge te leven, ondersteund door Meik Wikings onderzoek aan het Happiness Research Institute. Omarm hygge en word gelukkiger!

Recensie
Wat is dit een prachtig boek. Om als cadeautje voor jezelf te kopen of aan iemand te geven. Het gaat over een hele fijne sfeer: Hygge. Een sfeer van knusheid, warmte, liefde, genieten…. kortom: een gevoel wat ik graag in mijn leven heb!

hygge-recensie-copyright-trotse-moeders-11 hygge-recensie-copyright-trotse-moeders-10

Het boek Hygge laat zien dat er niet eens zoveel voor nodig is. Niet zoveel spullen, niet zoveel mensen, niet zoveel activiteiten. Maar dat het om de manier waarop je omgaat met mens, dier en ding gaat.

hygge-recensie-copyright-trotse-moeders-14 hygge-recensie-copyright-trotse-moeders-13

Er staan recepten in, tips, leuke voorbeelden. Kortom: een prachtig boek om doorheen te bladeren, stukjes uit te lezen èn om er je voordeel mee te doen door ook in jouw leven meer hygge in te voeren!

Hygge – Meik Wiking
Hardcover, 288 pagina’s, uitgeverij Lev.
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Duurzaam droedelen met de Nobo Glas Desktop Pad

Ik ben er echt een kei in om allerlei to-do lijstjes te maken. Meestal digitaal. …