Het is altijd een sport om een maaltijd op tafel te zetten die iedereen lust, zeker wanneer je kinderen en een beperkt budget hebt. En wanneer je zwanger bent zijn de mogelijkheden nog iets beperkter doordat je bepaalde dingen niet mag eten en in andere misschien geen zin hebt. Hieronder een recept wat lekker en gezond is voor iedereen, en nog voordelig ook!
Voordelig? Jazeker, want bij het boodschappen doen op ah.nl begin ik altijd met mijn basislijst zodat ik niets vergeet (klik <hier> voor een voorbeeld). Vervolgens ga ik naar de bonusaanbiedingen. Deze week is zowel het gehakt als de bloemkool in de aanbieding.
De volgende stap is de online Allerhande recepten te raadplegen, waar ik op onderstaand recept uitkwam. Extra handig is dat je in één keer alle ingrediënten aan je boodschappenlijst kunt toevoegen. Spaart een hoop tijd, gesjouw en geld uit en behoed je voor impulsaankopen!
Gehaktballen met gegratineerde bloemkool
Nodig (voor 4 personen):
1 kg aardappels (vastkokend, geschild)
1 ui
400 g rundergehakt
3 theelepels gemalen komijn (djintan)
2 theelepels sambal oelek
2 eetlepels olie
1 bloemkool
2 eetlepels paneermeel
50 g roomboter (in stukjes)
Bereiding:
Kook de aardappelen met zout naar smaak in een bodempje water met de deksel op de pan in 20-25 minuten gaar. Rasp de ui. Meng het gehakt met de ui, komijn en sambal. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Draai er 8 ballen van. Verhit de olie in een braadpan en bak de gehaktballen hierin op hoog vuur rondom goudbruin. Laat de ballen met de deksel half op de pan in 20 minuten op middelhoog vuur gaar worden.
Verwarm de oven voor op 250 °C. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze in 8-10 minuten beetgaar. Laat ze uitlekken. Doe de bloemkool in de ingevette ovenschaal, bestrooi hem met het paneermeel en de klontjes boter en laat hem in 5 minuten in de hete oven goudbruin worden. Serveer met de aardappelen en het gehakt.
Tip:
Je kunt de bloemkool in plaats van met paneermeel met kaas gratineren. Laat de boter dan achterwege. Eet smakelijk!