Rupsje Nooitgenoeg Het Spel

Het bekende Rupsje Nooitgenoeg, alleen nou in een spel-variant. Jonge kinderen leren op een speelse manier tellen en mogen zelf hun rupsje eten geven. Via het speelbord zien peuters en kleuters wat de rups allemaal eet en hoe de rups uiteindelijk een vlinder wordt. Rupsje Nooitgenoeg Het Spel is een spel van University Games en is bedoeld voor kinderen vanaf 3 jaar.

Recensie
Mijn dochter van 4 jaar vindt het boek van Rupsje Nooitgenoeg erg leuk. Ze was dan ook blij verrast toen ze dit Rupsje Nooitgenoeg bordpel zag. De spelregels zijn eenvoudig en voor de allerkleinsten zit er geen dobbelsteen bij maar een handige draaischijf. Hierop staan de getallen 1 t/m 4 en een maan. De bedoeling is dat je om de beurt aan de draaischijf draait. Je gaat zoveel vooruit als de draaischijf aangeeft. Komt je draaischijf op de maan, dan slaapt je rupsje en is je beurt voorbij. Op het speelbord staan een paar vakjes met afbeeldingen. Op drie van deze afbeeldingen moet je zorgen dat je rupsje genoeg te eten krijgt. Het eten wat je het rupsje geeft, kun je op je pion plaatsen. Wie als eerste bij de finish is, heeft gewonnen. En bij de finish staat heel toepasselijk een afbeelding van een prachtige vlinder.

De eenvoudige spelregels zorgen ervoor dat kinderen vanaf 3 jaar dit spel al snel zelf kunnen spelen. De meeste kinderen kennen Rupsje Nooitgenoeg van het boek. Erg leuk is dan ook om te zien dat de afbeeldingen uit het boek in dit spel terug te zien zijn. Kinderen die het boek Rupsje Nooitgenoeg kennen, zullen dit spel extra leuk vinden. Bij mijn kinderen van 4 jaar en 6 jaar is dit spel in elk geval heel goed bevallen!

Bestel dit spel hier>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Speelgoed van het Jaar 2021

Dit jaar is de opzet van de Speelgoed van het Jaar verkiezing anders dan andere …

Share
Share