Gezellig samen boodschappen doen….

tweeling-boodschappen-trotse-moedersHet klinkt idyllisch: gezellig samen boodschappen doen. En dat kan het ook zijn. Hoe? Dat leg ik straks uit. Eerst hoe het er in de praktijk uit kan zien 😉

Stel: je bent zwanger en hebt al een kindje. Dan denk je misschien dat je je praktische taken vast kunt combineren met tijd en aandacht voor je kind. Vrouwen zijn tenslotte multitaskers, toch? Samen naar de winkel dus!

In de winkel wil je kind natuurlijk een eigen winkelwagentje, en vol goede moed gaan jullie richting versafdeling. Pitloze druiven in het karretje van je kind, want daar is hij/zij dol op. Groenten en ander fruit in je eigen winkelwagen. En dan ligt er ineens een tros bananen bovenop de druiven……

Screenshot 2015-03-19 at 16.31.22Verder dan maar, na de troep te hebben opgeruimd. Alleen maar stevige dingen meer in het karretje van je kind. Een pak vla, een blik doperwten, een pak bladerdeeg. Gaat best goed, je kind heeft nog maar drie keer tegen je schenen aangereden met het karretje!

Dan op zoek naar de ontbijtgranen. En laten daar nou ook allemaal leuke dingen staan met Kikker er op! Diverse knijpzakjes fruit en doosjes rozijnen. Niet eens ongezond. Je kind mag zelf een keuze maken, maar komt er niet uit. Om geen uren voor het vak door te brengen dan maar van alles één verpakking.

Door naar de volgende rij. Snoep, chips en koek. Nee, zeg je heel duidelijk, je hebt al allerlei leuke Kikker-dingen en je hebt al veel meer in je karretje dan we nodig hebben. Screenshot 2015-03-19 at 16.44.22Je kind heeft de leeftijd waarop hij of zij leert nee te zeggen en dat te pas en te onpas doet, maar een “nee” van jou heeft een driftbui tot gevolg. Je laat je er niet door vermurwen, maar gezellig is het al lang niet meer.

Wanneer je uiteindelijk bij de kassa bent, blijken de vlugge handjes van je kind een leuk boekje van kabouter Plop, een of andere roze Dora flacon en een in plastic verpakt tijdschrift met een speeltje te hebben gevonden. Omdat alles al op de lopende band staat, wil je je kind niet alleen laten om het terug te leggen…

Terug in de auto ben je bekaf en weet je ineens weer waarom het niet zo idyllisch is als het lijkt 😉

Screenshot 2015-03-19 at 16.26.48Herkenbaar? Gun jezelf dan echt leuke tijd met je kind. Ga alleen naar de winkel voor wat kleine boodschapjes, zodat hij/zij de enige is met een winkelwagentje en alles daar in past. Bestel de grote lading boodschappen die iedere week nodig is gewoon op ah.nl. De tijd die je bespaart, kun je besteden door samen met je kind een boekje te lezen of te knutselen. Of gewoon lekker naar een speeltuintje in de buurt te gaan.

Denk je dat het duur is om je boodschappen op ah.nl te doen? Denk dan eens aan alle extra’s die jij (of je kind) ongemerkt meeneemt…. Verder kun je op ah.nl optimaal profiteren van de bonusaanbiedingen, omdat je je aankopen daar op kunt baseren en niet op waar je zin in hebt wanneer je in de winkel loopt. Screenshot 2015-03-25 at 21.26.13Dus eet je lekker sla uit de reclame, in plaats van die boontjes die er zo lekker uit zagen, maar in deze tijd van het jaar erg duur zijn.

Zwanger, of jonge kinderen? Gun jezelf de tijd en rust om iets leuks te doen. En wil je samen boodschappen doen? Ga dan met je kindje samen achter de laptop en laat hem/haar ook dingen aanklikken om aan het boodschappenlijstje toe te voegen. Zo kan hij of zij toch zelf een toetje kiezen en meebeslissen wat jullie gaan eten en is het wèl echt gezellig!

About TM Archief

karina@eenstreepjevoor.nl'
In deze rubriek staan commerciële artikelen die al langer dan een jaar geleden zijn geplaatst en winacties die zijn afgelopen. Zo voorkomen we dat de informatie niet meer klopt / niet meer relevant is en is het duidelijk dat aanbiedingen en links niet meer actueel zijn.

Check Also

Is jouw iPad kapot gevallen door je kind? Dit kan je eraan doen

Erg vervelend natuurlijk, als je iPad is gevallen door je kind. Een nieuw scherm voor …