Veel gezelliger dan bij u thuis

Hoe is het om na een jarenlang verblijf in een zonnige Amerikaanse suburb terug te keren naar Nederland? Opeens zit je weer zonder eekhoorntjes, Hand Sanitizer, ijsblokjesautomaten, afvalvergruizers, ontzettend lekkere augurken, Bottomless Coffee, lieve, gele schoolbussen, Pumpkin Pie, mormoonse kolonisten zonder wifi, tandenpoetsende beren zonder broek, zwembaden waar alles verboden is, Bake Sales, halloweensjurkjes voor honden, jaarkaarten voor Disney World, orthodontistische hulp voor kleine knaagdieren, hertrouwen in Las Vegas, spierwitte tanden, en een president die nooit slaapt. Dat is allemaal wel weer even wennen. Maar in Nederland zijn wel kroketten. En je kunt er eindelijk weer eens gewoon lekker door een rood stoplicht lopen.

Recensie
De verhaaltjes/collums zijn op zich heel helder geschreven. De collums betreffen elke keer ca. 2 bladzijden en de onderwerpen varieren van typisch Nederlandse onderwerpen als gootsteen, huiswerk en slavink tot de meer Amerikaanse onderwerpen als Mad Men, I do, Small world enz. Persoonlijk is het niet mijn soort boek maar het was aardig om een keer te lezen. Ze schrijft op een heel herkenbare manier en dat is voor het lezen wel plezierig.

Sylvia Witteman heeft voor dit boek 69 columns, die ze heeft geschreven voor de Volkskrant, samengebundeld. De Arbeiderspers heeft het boek uitgegeven in paperback uitgave.

Veel gezelliger dan bij u thuis – Sylvia Witteman
Verhalenbundel, paperback, 240 pagina’s, arbeidersper

About Ingrid

tonnie.hospers@zonnet.nl'
Ik ben getrouwd met Tonnie en moeder van drie kinderen. Myrthe geboren in 2002, Stefan in 2004 en Patrick 2006. De jongste is verstandelijk gehandicapt wat zich uit in een ontwikkelingsachterstand van ruim een jaar tot anderhalf. Hij zit op speciaal onderwijs maar is een heerlijk spontaan, lief, ondernemend maar soms ook erg ondeugend jongetje. Het hebben van een kindje wat anders is dan gemiddeld heeft natuurlijk wel zijn invloed op het wel en wee in het gezin maar we proberen er allemaal zo normaal mogelijk ermee om te gaan. Ik ben supertrots op alle drie mijn kanjers. Myrthe en Stefan leren door Patrick rekening te houden met anderen die anders zijn/denken/doen. Ze zijn lief behulpzaam en zorgzaam en hebben een groot verantwoordelijkheids gevoel t.o.v. hun broertje. Naast het recesseren werk ik nog 2 dagen in het ziekenhuis als secretaresse en 1 avond per week in de thuiszorg als ziekenverzorgende. Naast het zorgen voor anderen vindt ik lezen helemaal top evenals dingen ondernemen met het gezin en heerlijk buiten zijn. Lezen is voor mij een heerlijk moment voor mezelf hetgeen ik dan ook probeer iedere dag te creëren al is het maar een half uurtje.

Check Also

De zoeker [recensie]

Solomon Creed – Hij heeft geen verleden of toekomst, maar wel een missie… Een vliegtuig …