Winterfun!

Als het in de herfst en winter koud, nat en guur is, is het voor kinderen niet echt aanlokkelijk meer om buiten te spelen. Maar hoe zorg je er nu voor dat ze niet de hele dag voor de televisie hangen of achter de computer zitten? Winterfun geeft je volop inspirerende ideeën om samen met de kids aan de slag te gaan: van taarten bakken tot knutselen met vondsten uit de natuur. En is het een zachte winterdag? Trek er dan op uit en ga met de kids op ontdekkingstocht in de natuur.

Kortom, Winterfun is het ideale boek voor wie zich deze winter niet wil vervelen. Een eigentijds doe- boek voor het hele gezin!

Recensie
Ideeën voor vermaak tijdens koude of druilerige dagen is altijd welkom en dus ben ik nieuwsgierig naar de inhoud van dit boek. Zodra ik het opensla valt mij de handige indeling op. Het boek is ingedeeld in acht hoofdstukken, die allemaal een ander soort activiteit beslaan. Erg praktisch, want zo heb je snel het juiste hoofdstuk gevonden en hoef je niet eerst langs alle tips voor buiten als het echt weer is om binnen te blijven.
Als lezer heb je de keuze uit: de wintertuin, de natuur in, kleine kwekers, knutselen en handwerken, keukenprinsen en –prinsessen, komt dat zien, feest en winterse uitstapjes. Allemaal kreten waar je meteen wel iets bij kunt voorstellen en anders kom je er door je nieuwsgierigheid wel snel achter.

De wintertuin geeft bijvoorbeeld aan hoe je kunt zorgen voor de vogels. Maak een voedertafel of maak zelf vetbollen. Dat laatste heb ik afgelopen twee jaren ook gedaan met mijn dochter en ze geniet er volop van. Niet in de laatste plaats omdat het natuurlijk veel vogels aantrekt in de tuin. Zij houdt dan ook goed bij wanneer deze op is, zodat we weer een nieuwe kunnen gaan maken. Maar ook staat in dit hoofdstuk hoe je zelf compost maakt en je huis lekker kan laten ruiken door zelfgemaakte potpourri.
Kinderen vinden het ook erg leuk om dingen zelf te laten groeien. Kweek bijvoorbeeld vast zaadjes van de tomatenplant in een bak in de vensterbank. In het voorjaar kunnen ze dan naar buiten en daarna geniet het hele gezin van zelfgekweekte tomaten.
Ga je liever knutselen dan biedt dit boek ook veel leuke tips. Porselein of textiel verven doet het natuurlijk altijd goed, maar ook een leuk (sigaren)kistje bekleden met mozaïk is een leuke bezigheid. Aan doetips dus geen gebrek in winterfun.

Knutsel- en doeboeken zijn er natuurlijk al ontzettend veel, maar winterfun onderscheidt zich toch van de stapel andere boeken. Door niet alleen knutselactiviteiten aan te bieden, maar ook leuke uitstapjes naar buiten aan te geven. Deze variëren van de winter-Efteling tot een snertwandeling (inderdaad, inclusief een kop erwtensoep!) Zo heb je voor elke dag wel een geschikte activiteit voor handen.

Winterfun! – Dagmar Jeurissen
doe- boek, hardcover, 143 pagina’s, Kosmos

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

365 dingen om te doen met je kleinkind

365 dingen om te doen met je kleinkind is een doeboek voor opa’s en oma’s. …

Share
Share