In het boek “Een broodje in de oven (en meer)” van Tamara Weide staan 55 recepten voor tijdens je zwangerschap. Een aantal van die recepten zijn zo origineel, dat ik blij ben dat ik deze op de website van Trotse Moeders mag publiceren. De laatste is: “Chocoladebananencake voor een week… om elke dag een plakje van te nemen”.
Recept: Chocoladebananencake voor een week… om elke dag een plakje van te nemen
Voorbereidingstijd 10 min. / bereidingstijd 60 min.
Ingrediënten
120 gram chocolade (½ puur, ½ melk)
120 gram roomboter, op kamertemperatuur
60 gram basterdsuiker
90 gram kristalsuiker
1 banaan, fijngeprakt
1 ei
60 ml melk
200 gram bloem
½ theelepel zout
1 theelepel bakpoeder
nog meer nodig: cakevorm
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de cakevorm alvast in met boter. Smelt daarna de chocolade in een pannetje op laag vuur.
Mix in een grote kom de roomboter met de basterdsuiker en de kristalsuiker. Voeg daar de banaan, het ei, de melk en chocolade aan toe en roer het geheel door. Voeg daarna de bloem, het zout en het bakpoeder toe.
Mix het geheel tot een fijn beslag en giet het in de cakevorm. Zet de cake 50 minuten in de oven. Prik met een satéprikker in de cake. Komt deze er schoon uit, dan is je cake klaar! Heerlijk bij een kopje kruidenthee of een glas koude melk.
Voor de andere recepten, klik hier >>>>
Een broodje in de oven (en meer) – Tamara Weide
55 recepten voor tijdens je zwangerschap
Hardcover, 154 pagina’s, uitgeverij Nieuw Amsterdam
Bestel dit boek hier >>>>