Maak je eigen energy drink in Nemo

In de voorjaarsvakantie heeft Nemo extra veel activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen energy drink maken. Door zelf een energy drink te maken, ontdek je wat er in zit en waarom dat er in zit. Uiteraard mag je na afloop je eigen energy drink ook proeven.

Wie nog meer dingen zelf wil ontdekken, kan terecht bij de overige workshops.

Workshops
– In het Test-Lab ontwerp en bouw je je eigen zeilboot van eenvoudige materialen.
– In het Proef-Lab maak je je eigen energy drink.
– In het Techno-Lab ga je actief aan de slag met metaal en kunststof. Met behulp van de computer ga je je eigen tol maken.
– In het Micro-Lab werk je met een microscoop die wel 600 x vergroot.
– In het Brein-Lab ontdek je wat je brein allemaal kan.
– In het Haal-Maar-Uit-Elkaar-Lab mag je allerlei huishoudelijke apparaten uit elkaar halen. Zo ontdek je hoe deze apparaten er van binnen uit uitzien.

Alle workshops en shows zijn gratis met een Nemo-kaartje. Alleen in het techno-lab betaal je 2,50 euro voor het materiaal wat je gebruikt.

Theatershows
In de theatershow Vuur laat een vuurmaker zien hoe je vuur maakt en hoe je vuur kunt bestrijden. Deze show is voor alle leeftijden, maar vooral voor kinderen van 8 tot 12 jaar.
– In de theatershow Voel de Aarde zie je de wereld in één oogopslag  op een grote digitale globe. Zo zie je hoe de dieren trekken over de aarde en hoe tsunami’s zich over het aardoppervlak bewegen.

Extra openingstijden
In de voorjaarsvakantie van 18 februari 2012 t/m 4 maart is Nemo open van 9.00u tot 18.00 uur.

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Vakantie-tip: bezoek een Aloë Vera kwekerij

Zelf ben ik groot fan van leuke uitjes die ongemerkt nog leerzaam zijn ook. Veel …

Share
Share