Gespleten – de nieuwe Karin Slaughter

Jarenlang was ik verslingerd aan de boeken van Karin Slaughter. Vrienden in Amerika stuurden me soms de nieuwste boeken op, nog voordat ze in Nederland verschenen en ik heb ze allemaal gelezen. Tot een flink aantal jaren geleden toen ik veel minder aan lezen toe kwam. Een tijdje geleden kocht ik een van de meest recente boeken en die viel me toen wat tegen. Misschien was ik er te lang uit geweest? Teveel tussenliggende boeken gemist?

Gisteren kwam het nieuwste boek van Karin Slaughter binnen: Gespleten. Ik wilde het graag een kans geven. Hieronder lees je mijn mening!

Eerst het verhaal:
Andrea Cooper kent haar moeder door en door. Maar wanneer het restaurant waar Andrea en Laura lunchen onder vuur wordt genomen en een doodgewone middag in een bloedbad verandert, ziet Andrea een heel andere kant van haar. De koelbloedigheid waarmee Laura de schutter overmeestert en doodt, verbijstert Andrea. 

Dan blijkt dat Laura zich al dertig jaar schuilhoudt onder een andere naam en dat alles wat ze over haar verleden heeft verteld gelogen is. Wat heeft Laura op haar geweten? Waarom zien anderen haar liever dood dan levend? En hoe kun je iemand nog vertrouwen die een leugenaar, of erger, blijkt te zijn? 

Mening
De oplettende lezer heeft vast al gezien dat ik schreef “gisteren kwam het nieuwste boek van Karin Slaughter binnen” en inderdaad: ik heb het in één dag uitgelezen. Niet omdat ik een vrije dag had, of ‘toch niets anders te doen’ maar omdat ik het niet meer weg wilde leggen!

Vanaf het begin boeit het boek. Inhoudelijk ga ik er niet te veel op in, ik wil geen spoilers weggeven, maar het verhaal zit veel knapper in elkaar dan de informatie op de achterflap doet vermoeden.

Het verhaal in het heden is spannend. Er zijn erg veel vraagtekens en de gebeurtenissen volgen elkaar, zeker in het begin, razendsnel op. De ontwikkeling van het hoofdpersonage Andrea is erg mooi om te lezen. In het begin van het boek zijn er korte terugblikken naar het verleden. Deze periodes worden steeds langer en uiteindelijk vallen de puzzelstukken in elkaar.

Prachtig gedaan, prima geschreven (en prima vertaald!). Boeiend, spannend… ik kan er nog veel meer lovende termen op loslaten! Aanrader dus!

Gespleten – Karin Slaughter
Paperback, 494 pagina’s, uitgeverij HarperCollins
Bestel dit boek hier >>>>

Voor andere boeken van Karin Slaughter, klik hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

De vermiste meisjes

Het boek De vermiste meisjes van Kyle Perry lag al een tijdje op mijn leesstapel …