Boeken Mees Kees verfilmd

Het kon ook niet uitblijven dat de populaire kinderboeken over Mees Kees wordt verfilmd. Nog even en dan beginnen ze met de opnames. In februari om precies te zijn, starten de eerste opnamen van de film Mees Kees. De film is gebaseerd op de zeer populaire gelijknamige kinderboekenreeks van Mirjam Oldenhave, waarvan inmiddels al meer dan 120.000 exemplaren verkocht zijn. In 2010 was Mees Kees zelfs het kinderboekenweekgeschenk, dat in een oplage van 500.000 exemplaren over de toonbank ging. De film zal naar verwachting in oktober 2012 te zien zijn in de bioscoop.

De makers van de film Mees Kees zijn niet de minste. Zo is de regie in handen van Barbara Bredero (bekend van o.a. Floor Faber, Verborgen gebreken en Westenwind).  Het scenario is geschreven door Tijs van Marle (bekend van o.a. Bon Voyage en Van God Los). De film wordt geproduceerd door Paul Voorthuysen (o.a. bekend van Mijn vader woont in Rio, Bernhard – Schavuit van Oranje en Cruijff) in co-productie met de TROS.

Het verhaal
Voor Tobias komt Mees Kees, de nieuwe invaller op school, precies op tijd. Door  de juf werd hij om niets de klas uitgestuurd. Ook kreeg hij vaak strafwerk. Raar, want Tobias is namelijk best slim, heel vrolijk en supergrappig. Mees Kees geeft heel anders les dan de juf.  Dat is omdat hij nog stagiair is. Gelukkig helpen de kinderen hem met lesgeven. Met biologie kijken ze bijvoorbeeld Spiderman en met rekenen zetten ze de tafels op z’n kop.  Al bloeit Tobias door de aanwezigheid van Mees Kees op, Kees merkt dat er iets met Tobias is. Hij heeft nooit brood mee bijvoorbeeld. Dat komt omdat zijn vader dee-oo-oo-dee is en zijn moeder de hele dag in bed ligt. Mees Kees ontfermt zich over Tobias. Hij deelt zijn boterhammen met het heerlijke omeletje van zijn moeder met hem, neemt Tobias mee uit flipperen en laat hem gezellig ‘nablijven’. De strenge directrice Dreus vindt het maar niets…

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Jippie No More! op het Cinekid Festival en vanaf 13 december in de bioscoop.

Iedere herfstvakantie vindt Cinekid Festival plaats: het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. De nieuwste …

Share
Share