In het boek “Een broodje in de oven (en meer)” van Tamara Weide staan 55 recepten voor tijdens je zwangerschap. Een aantal van die recepten zijn zo origineel, dat ik blij ben dat ik deze op de website van Trotse Moeders mag publiceren. De derde is: “Aardappeltorens met appel, spinazie en geitenkaas”.
Recept: Aardappeltorens met appel, spinazie en geitenkaas
4 personen / voorbereidingstijd 30 min. / bereidingstijd 20 min.
Ingrediënten
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 eetlepels olijfolie + extra voor de torentjes
300 gram verse spinazie
zout & peper
2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
4 grote gekookte aardappelen, in lange plakken gesneden van ½ cm dik
2 Jonagold appels, geschild en in plakjes gesneden
100 gram zachte geitenkaas, in plakken gesneden
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Fruit in een pan de knoflook in olijfolie en voeg na 1 minuut de spinazie toe. Goed omroeren en nadat de spinazie geslonken is, niet langer meer bakken.
Strooi er zout, peper en de geroosterde pijnboompitten overheen. Vet een ovenschaal in met olijfolie.
Maak de torentjes als volgt: een plak aardappel met daarop een plakje appel. Dan een plakje geitenkaas, een beetje spinazie en weer eindigen met een aardappelplak.
Giet een klein beetje olijfolie over het torentje en strooi er een klein beetje zout overheen. Zet de ovenschaal gedurende 20 minuten in de oven. Serveer met een mooi stukje vis of vlees, zoals een gebakken varkenshaasje, kipfilet of kabeljauw.
Voor de andere recepten, klik hier >>>>
Een broodje in de oven (en meer) – Tamara Weide
55 recepten voor tijdens je zwangerschap
Hardcover, 154 pagina’s, uitgeverij Nieuw Amsterdam
Bestel dit boek hier >>>>