Het lied van de vogels

Lang geleden werd er een kindje geboren in een oude stal. De dieren keken liefdevol naar hem, terwijl hij in een kribbe lag. En de vogels die op de balken zaten, luisterden naar het zachte kirren en kraaien van de baby. Daarin hoorden ze een lied dat ze over de hele wereld wilden zingen. Een bijzonder lied over liefde, blijdschap en geluk.

Recensie
Een schitterend kerstverhaal, gestoken in een nieuw jasje. Een oude uil vertelt elk jaar met kerst hetzelfde verhaal. Het verhaal over dat er een kindje is geboren. De vogels vinden dit zo mooi, dat ze er een lied over gaan zingen. Een lied over blijdschap, liefde en geluk, die ze met iedereen willen delen. Maar de mensen luisteren niet meer naar dat lied. Jammer, want iedereen die het horen wil kan het verstaan. Misschien niet met de taal, maar ze kunnen het wel verstaan met hun hart! Dan krijgen de vogels een idee; ze gaan het zingen voor de kinderen. Want de kinderen luisteren wel. Het is het lied over “Vrede op aarde!”

Het lied van de vogels is erg mooi geschreven en bevat een duidelijke boodschap. Het verhaal is net zo schitterend als de illustraties. Mijn kinderen vinden het ook een erg mooi boek. Het boek laat zien dat iedereen gelijk is, en dat we er met z’n allen voor moeten zorgen dat er vrede op aarde is. Niet alleen met kerst, maar voor altijd!

Het lied van de vogels – Kate Westerlund & Feridun Oral
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, De Vier Windstreken
Bestel dit boek hier>>

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Vol met wol

Soms worden er hele leuke prentenboeken uitgegeven. Vaak zelfs. En een enkele keer springt er …