Nanny slaat terug

Meer dan vier miljoen lezers werden verliefd op haar: de sympathieke heldin van de bestseller ‘Dagboek van een nanny’. Nu, twaalf jaar later, is ze terug! Nan is inmiddels getrouwd met Ryan en is druk met haar nieuwe adviesbureau en de verbouwing van hun huis in Queens. Op een avond wordt Nan volkomen verrast door haar vroegere oppaskind Grayer, nu zestien, die dronken op de stoep staat en wil weten waarom zij hem destijds in de steek heeft gelaten. Uit schuldgevoel belooft Nan hem en zijn jongere broer Stilton te helpen. Dat betekent een regelrechte confrontatie met haar monsterlijke ex-werkgeefster Mrs. X en de bizarre wereld van de superrijken in New York City. Inmiddels is de neurotische Mrs. X verwikkeld in een weinig verheffende scheiding, en haar humeur is er niet bepaald beter op geworden.

Recensie
Indertijd heb ik ‘Dagboek van een Nanny’ ook met veel plezier gelezen en Nanny slaat terug stond op mijn verlanglijstje om ook te gaan lezen. Ik schrok even toen ik las ‘Dagboek van een Nanny’ al weer 12 jaar geleden geschreven is, zo lang geleden alweer … (maar ik las het pas een jaar of 8 geleden gelukkig). De hoofdpersonen van Nanny slaat terug zijn ook 11, 12 jaar ouder geworden. Na de nodige omzwervingen settelen Nanny en haar man zich in New York en dan staat opeens Grayer voor de deur, de jongen waarvan ze jaren geleden Nanny was. Leuk, dat de tijd ook in het verhaal doorgegaan is!

Het is overigens echt niet nodig hoor, om ‘Dagboek van een Nanny’ te lezen. Nanny slaat terug is een op zichzelf staand verhaal dat je kunt lezen zonder ook maar iets van het eerste deel te weten.

Nanny slaat terug is pure ontspanning om te lezen. Het boek leest snel en het kost niet veel moeite om de lijn van het verhaal te lezen. Nanny is een sympathieke hoofdpersoon, die tot het uiterste gaat om alle bordjes in de lucht te houden. Je leeft moeiteloos mee met de problemen waar ze tegenaan loopt. Enerzijds vraag je je af waarom ze toch niet een keer gewoon ‘nee’ zegt, maar tegelijkertijd voel je dat dat domweg niet lukt en dat je zelf ook zo meegesleurd zou worden in alle perikelen. Nanny is en blijft een heel sympathieke hoofdpersoon met een (te) groot verantwoordelijkheidsgevoel.
Nanny slaat terug speelt zich af in het dynamische New York, waar iedereen zich dankzij de televisie wel een voorstelling van kan maken. En wat een vreselijke mensen zijn die mr. en mrs. X toch, je krijgt geregeld last van plaatsvervangende schaamte … Het is toch wel een bizarre wereld, the rich and famous in New York …

Een echte aanrader, om mee te nemen op vakantie of om gewoon lekker thuis op de bank of in bed te lezen.

Nanny slaat terug – Emma MacLaughlin & Nicola Kraus
Roman, paperback, 367 pagina´s, House of Books bv
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>

Lees ook:
Een blauwe hemel in de herfst
Bella Italia
Waarom Franse vrouwen niet dik worden

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Een vloerkleed wanneer je huisdieren en kinderen hebt?

Wanneer je kinderen hebt, lijkt een vloerkleed niet meer iets voor in je huis. Misschien …

Share
Share