De verborgen verteller

De kippetjes treuren want Rat, de verteller, is te oud. Hij kan niet meer komen om ’s avonds voor het slapengaan een verhaal te vertellen. Lukt het Karamel en Kukel om een nieuwe verteller te vinden? Of moeten de kippetjes voortaan zonder verhaaltje slapengaan?

Recensie
De verborgen verteller is een boekje uit de serie “De Kippetjes” dat goed aansluit bij het leesonderwijs van kinderen. De reeks omvat boekjes van verschillende AVI-niveaus. Terwijl de teksten steeds moeilijker en langer worden, blijven de hoofdrolspelers in het boekje hetzelfde. Kinderen zullen het leuk vinden om steeds weer een nieuw avontuur van de Kippetjes te lezen. Dit boekje is geschikt om voor te lezen voor kinderen vanaf vijf jaar en vanaf zeven jaar kunnen ze dit zelf gaan lezen. De verborgen verteller is geschreven op het nieuwe AVI-M5 niveau, dat wil zeggen dat je zoon of dochter dit halverwege groep vijf zelfstandig kan lezen.

Het verhaal begint met de kippen die nogal opgewonden zijn omdat de verteller eindelijk weer komt. Na het verhaal gaat verteller Rat weg, maar hij vergeet zijn spullen. De kippetjes gaan hem achterna en daar worden ze geconfronteerd met een  treurige Rat. Hij kan niet meer langs alle hokken langs. Het erge is dat hij geen vervanger heeft gevonden… De dieren willen de mooie verhalen voor het slapen gaan niet missen, dus besluiten ze Rat te helpen. Het wordt een moeilijke, zware maar ook bijzondere reis; een race tegen de klok. Zullen ze met zijn allen op tijd de nieuwe verhalenverteller vinden?

Wat mij opvalt bij het zien van dit leesboekje dat er veel kleurrijke prenten in staan. Daardoor valt het eigenlijk niet eens op dat er best veel tekst te lezen is. Een goed initiatief om het lezen voor kinderen leuk te houden. Het verhaal is boeiend en de illustraties brengen de gebeurtenissen schitterend in beeld. Mijn dochter geniet volop van het verhaal. Momenteel lees ik haar het verhaal voor, maar af en toe leest ze zelf een stukje eruit. Ze kan niet wachten tot ze het boekje helemaal zelfstandig kan lezen. Wedden dat je kind na het lezen van dit boek nog meer verhalen van De  Kippetjes wil lezen?

De verborgen verteller – Chritsian Jolibois
Leren lezen, hardcover, 48 pagina’s, Kluitman
Bestel dit boek hier>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …