Dagboek van een wombat

Dagboek van een wombatEen wombat slaapt. Eet. Krabt.
Een wombat kan mensen tam maken, zodat ze lieve huisdieren worden. Dit is het leven van Mottenbal, een eigenwijze wombat.

Recensie
De titel van het boek geeft het al aan; dit boek gaat over het dagboek van een wombat. Op maandag en dinsdag ziet het dagboek van de wombat er hetzelfde uit; slapen, slapen, eten en weer eten. Op woensdag heeft wombat geen zin meer om alleen maar gras te eten en besluit om bij een huis wortels te vragen. Hier moet hij wel moeite voor doen, maar het lukt hem wel om de wortels te krijgen. Maar naar een paar dagen wil hij eigenlijk wel meer dan wortels en vraagt om komkommers… wat er dan gebeurd? Daarvoor moet je het boek lezen. Maar het is zeker de moeite waard om het te lezen.

Dagboek van een wombat is een heel leuk boek, over een wombat die heel goed weet hoe hij zijn zin kan krijgen. Bij de eerste twee dagen, dacht ik eventjes van; alle dagen zullen toch niet hetzelfde zijn? Maar dan begint het verhaal pas echt, en wordt het verhaal echt leuk. Zelfs mijn dochter van 2 jaar vond het al een leuk boek! Terwijl ik van te voren dacht dat zij er nog iets te jong voor zou zijn. Zo zie je maar weer, zelf kun je ook verrast worden door je kinderen. Dagboek van een wombat is zeker een aanrader!

Dagboek van een wombat – Jackie French
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, Van Goor
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.