Meer en meer mensen hebben een gluten-intolerantie / coeliakie. Voor hen zijn niet alleen gewoon brood, taartjes en gebak uit den boze, bij elke maaltijd worden ze geconfronteerd met gluten in de voeding. Dagelijks koken zonder gluten is een uitdaging voor steeds meer mensen. Koken zonder gluten reikt tal van recepten en tips aan.
Onderstaande recensie is geschreven door gastblogger Lida:
Ik ben een Trotse Moeder van 3 volwassen kinderen!! Toen ik dit prachtige kookboek in handen kreeg was mijn eerste reactie.. WAUW!!! Mijn man en dochter hebben een glutenallergie dus ik wilde graag een recept uit dat mooie boek maken.
Het boek is mooi opgebouwd, met eerst wat algemene informatie en daarna een verdeling per soort maaltijd. Zo zijn er bijvoorbeeld ontbijtrecepten, maar ook recepten voor feestelijke gelegenheden.
De foto’s zijn een feest voor het oog maar eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik bij het lezen van de benodigdheden en recepten wel dacht: “pfff waar ben ik aan begonnen…”
Maar eenmaal bezig viel het reuze mee.. Als eerste heb ik gekozen voor gehaktballetjes in tomatensaus… en het smaakte heerlijk!! En bleek inderdaad niet zo ingewikkeld om klaar te maken…
De tweede keer heb ik de Vlaamse Stoofpot gemaakt en we hebben zitten smullen!!..het was echt heerlijk en ook makkelijk te maken.
Ik houd jullie op de hoogte want ik heb nu de ‘smaak’ te pakken! Over een paar weken blader ik het mooie boek door en ga ik weer iets klaarmaken… en zal ik daarvan verslag + foto’s op deze website zetten.
Lekker zonder gluten – Kris Baeckelandt en Christophe Breye
Kookboek, recepten, 131 pagina’s, uitgeverij Lannoo
Bestel dit kookboek hier >>>>