Sjef Specht en Willie Worm – spel [recensie]

sjef-specht-willie-worm-spel-recensie-copyright-trotse-moeders-5Sjef Specht heeft honger, hele erge honger! Wie helpt Sjef aan iets lekkers? Hij tikt met zijn scherpe snavel tegen de boom. Tik, tik, tik … hij zoekt een lekkere, dikke worm, tik, tik, tik … Eerst gebeurt er niks, maar dan springt Willie Worm plotseling tevoorschijn. Jammie, dat is een lekker hapje!

Recensie
Sjef en Willie zitten in een aantrekkelijk vormgegeven doos, wat maakt dat mijn tweeling meteen staat te popelen om dit spel uit te proberen. Het is snel in elkaar gezet en bestaat uit een boomstam waar Sjef Specht op zit en Willie Worm in gestopt kan worden. Verder zit er een draaischijf bij, uitleg en 20 ronde velletjes papier.

sjef-specht-willie-worm-spel-recensie-copyright-trotse-moeders-1

Het papier span je over Willie Worm heen, waardoor het de bovenkant van de vriendelijk uitziende boomstam bedekt. Het idee is dat Sjef Specht door gaatjes te kloppen in het papier, Willie Worm uit de boomstam laat springen.

sjef-specht-willie-worm-spel-recensie-copyright-trotse-moeders-2 sjef-specht-willie-worm-spel-recensie-copyright-trotse-moeders-3 sjef-specht-willie-worm-spel-recensie-copyright-trotse-moeders-4

Wij hadden eerst niet door dat Sjef Specht zelfstandig gaatjes kan maken, dus hielpen we een handje, maar wanneer je het doet zoals het bedoeld is (de specht naar achteren bewegen en loslaten zodat zijn ‘snavel’ door het papier gaat, is het nog veel leuker!

sjef-specht-willie-worm-spel-recensie-copyright-trotse-moeders-6

En het leukste is natuurlijk wanneer het beslissende gaatje gemaakt wordt en de worm tevoorschijn gesprongen komt! Geweldig om de spanning te zien opbouwen bij de kinderen en het gegil en gegiechel te horen. Per rondje duurt het spel Sjef Specht en Willie Worm een paar minuten en het nodigt uit om vaak te spelen. Gelukkig kun je zelf de voorraad ronde papiertjes eenvoudig aanvullen!

sjef-specht-willie-worm-spel-recensie-copyright-trotse-moeders-9

Sjef Specht en Wille Worm
Gezelschapsspel, 4+, 2 of meer spelers, Identity Games
Bestel dit spel hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Big Brain Academy: Knappe Koppen voor Nintendo Switch [recensie]

Deze Trotse Moeder heeft nu een keer een game om helemaal zelf te spelen: Big …

Share
Share