Een heerlijk, eenvoudig recept voor een feestelijk toetje.
Uiteraard kun je de tabasco en de kaneel weglaten wanneer je denkt dat het dan beter gegeten zal worden door het hele gezin, maar met deze ingrediënten er wel bij, smaakt het erg lekker!
Nodig:
2 stevige niet te zure appels
2 theelepels ahornsiroop
1 theelepel kaneel.
150 gr. bosbessen
Paar druppels tabasco
Evt. wat walnoten.
Bereiding:
Verhit de oven op 200graden.
Snijd de geschilde appels in 8 stukjes, en verwijder het klokhuis.
Leg ze op een bakplaat en zet ze 15 min. in de oven.
Even er uit halen, bestrooien met de siroop en kaneel, en terug in de oven tot de appels zacht zijn.
Doe de bosbessen met de tabasco en 1 eetl. water en zachtjes laten pruttelen totdat de bosbessen uit
elkaar vallen. Deze compote over de warme appels doen.
Evt. nog kleingemaakte walnoten er over heen strooien.
Lekker met wat: Turkse yoghurt, blanke vla of vanille-ijs