Ik hoef geen bril

Screenshot 2014-03-26 at 08.29.33Saar gaat naar school, speelt viool, speelt buiten net als elk ander kind, alleen lijkt het soms of ze de woorden op het bord en de noten van haar bladmuziek niet kan lezen…’Ik hoef geen bril,’ blijft ze beweren, maar de grappige illustraties in dit boek vertellen een heel ander verhaal.

Recensie

Zowel de titel ‘Ik hoef geen bril‘ als ook de voorkant van dit prentenboek geven duidelijk aan waar dit verhaal over gaat. Op het kaft van dit boek zit een lief meisje op een bankje, als je goed kijkt dan kloppen er een paar dingen niet. Zo houdt ze het boek in haar handen op de kop vast en draagt ze 2 verschillende kleuren schoenen. Op de achterkant van het boek staat Saar afgebeeld met diverse monturen brillen op. Het geheel ziet er grappig uit. Als ik het boek open, dan zie ik wederom een plaatje van Saar, ditmaal komt ze vanaf de jongens wc en sleept een stuk toiletpapier in haar schoen achter zich aan. Hier gaat iets duidelijk niet goed…

Het verhaal begint op school, haar Juf  merkt dat Saar moeite heeft om op het bord te kijken. Ook haar muziekleraar merkt op dat Saar haar bladmuziek niet goed kan lezen.Ook papa merkt dat ze een heleboel dingen niet goed ziet. Maar steeds al iemand iets over haar ogen zegt is haar antwoord: ik hoef geen bril! Papa en mama denken toch dat het beter is dat Saar naar de ogendokter gaat.

Screenshot 2014-03-26 at 08.30.00Saar is het er niet mee eens, eigenlijk vindt ze de ogendokter een beetje eng. Maar daar aangekomen blijkt het een hele leuke man te zijn en zijn de onderzoekjes best wel leuk. De dokter vindt wel dat Saar een bril nodig heeft. Maar Saar wil geen bril. Ze gaat met haar moeder naar de brillenwinkel, daar past ze een heleboel verschillende brillen totdat ze de perfecte bril hebben gevonden. Als Saar de bril op heeft blijkt ze ineens alles veel beter kan zien. En is ze toch heel blij met haar nieuwe bril.

Wat een leuk prentenboek is dit! De illustraties zijn mooi gemaakt en passen perfect bij het verhaal. Ook wordt er de nodige humor gebruikt in ‘Ik hoef geen bril‘, wat het erg leuk maakt om dit boek voor te lezen. Het verhaal is erg geschikt voor ouders die net als Saar een kindje hebben dat niet graag een bril wil, maar ook al heeft je kind geen bril nodig dan nog is dit een leuk prentenboek om voor te lezen.

Ik hoef geen bril – Eric Barclay
prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, Gottmer
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share