Willeweten: Prinsessen [recensie]

Screenshot 2014-06-11 at 19.39.49Wil je alles weten over prinsessen? In dit boek lees je meer over de jurken die een prinses aantrekt, het kasteel waarin ze woont, de dingen die ze wel en niet mag doen. Hoe ziet haar dag eruit? Wat leert ze allemaal? Loopt ze nooit verloren in het kasteel? Op deze en vele andere vragen krijg je een antwoord.

Recensie

Willewete… is een serie informatieve prentenboeken van uitgeverij Clavis over onderwerpen die jonge kinderen interessant vinden. En het eerste boek uit deze serie wat wij in handen kregen was “Prinsessen“. En laat ik nou een dochter hebben die dit één van haar favoriete onderwerpen vindt!Screenshot 2014-06-11 at 20.10.22

Mama mocht gaan voorlezen dus. En stiekem kwamen haar tweelingbroer en zijn vriendje ook even meeluisteren. Van een afstandje natuurlijk, want stel je voor dat iemand opmerkt dat ze het interessant vinden!

Het is namelijk echt interessant voor (jonge) kinderen. Er wordt op een hele toegankelijke manier verteld hoe een dag uit het leven van een prinses er uit ziet. Natuurlijk zijn “onze” prinsesjes niet meer zo afgeschermd van de wereld, maar vroeger was dit wel degelijk zo en dat maakte dat we al snel over prinsessen vroeger en nu aan het praten waren. Screenshot 2014-06-11 at 20.11.05En over wat er allemaal wèl leuk was aan prinses-zijn en wat niet.

En dat maakt dit boek echt onderscheidend van alle andere “roze-prinsessenboeken”. Er staat echte informatie in, zoals over bekende prinsessen uit de geschiedenis. De plaatjes zijn snoezig en zullen ieder meisje aanspreken.

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, maar ook wat oudere kinderen, zoals mijn dochter van ruim 7 jaar, zullen dit een prachtig boek vinden.Screenshot 2014-06-11 at 20.10.37

Er staat ook nog een recept voor koekjes in, knutseltips en andere leuke doe-dingen. En een quiz waarmee jouw prinsesje kan laten merken dat ze goed heeft opgelet tijdens het voorlezen.

Na het voorlezen, ging mijn dochter aan de slag met de grote uitklap-pagina in het midden van het boek. Een prachtige tekening waarop allerlei dingen gezocht en aangewezen kunnen worden. Hier is ze echt een hele tijd, heel serieus mee bezig geweest.

Screenshot 2014-06-11 at 20.09.02

Ik vermoed dat dit boek nog vaak gepakt zal woorden, (voor)gelezen en doorgebladerd. Het is echt een heel leuk boek voor iedereen die wat meer wil weten over prinsesjes dan ze uit sprookjes kunnen halen.

Willewete… Prinsessen – Suzan Boshouwers
Hardcover, 48 pagina’s, uitgeverij Clavis
Bestel dit boek hier >>>>

Screenshot 2014-06-11 at 20.08.39

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Abel en Ad [bespreking]

Mogen een eekhoorn en een rat wel vrienden zijn? Goede vraag… mogen een eekhoorn en …