Heksen bestaan niet [DVD]

Heksen bestaan niet DVD  (2)

Al langer dan iemand zich kan herinneren wordt de aarde beschermd door vijf Sterrenheksen. Maar nu dreigt er gevaar want één van de vijf, Concuela, is in opstand gekomen. Zij wil onze planeet voorgoed in het duister zetten met behulp van een zwarte komeet. De resterende vier Sterrenheksen hebben dringend een vervangster nodig om hun cirkel weer compleet te maken en het onheil af te wenden. Ze activeren een magische amulet, in de hoop dat ze een geschikte kandidaat op het spoor komen. De amulet komt uiteindelijk terecht bij Katie, die hem van haar beste vriend Roy cadeau krijgt op haar dertiende verjaardag. 

Katie beschikt al van jongs af aan over magische krachten en het blijkt dat die door de amulet enorm worden versterkt. Wat Katie en Roy echter niet weten, is dat er  intussen driftig naar Katie wordt gezocht. Niet alleen door Grimbeek, de geheimzinnige afgezant van de Sterrenheksen, maar ook door Concuela. Zij wil tegen elke prijs voorkomen dat Katie de vijfde Sterrenheks wordt…

Recensie
Zodra mijn dochter de DVD van Heksen bestaan niet ziet, is ze direct enthousiast. “Die moet je zien mama!” is haar eerste reactie. Ze heeft de film in de bioscoop gezien met haar vader en heeft erg genoten van deze film. Ze vertelt me waar de film over gaat en ik ben erg benieuwd naar hoe het verhaal zich heeft vormgegeven, want hetgeen mijn dochter vertelt klinkt goed. Dus diezelfde avond zit ik deze film te bekijken…

Heksen bestaan niet gaat over de wereld van de heksen. Echter mogen de mensen op de wereld niet weten dat er inderdaad heksen bestaan: dus Heksen bestaan niet. De film begint spannend, we zien Concuela die duidelijk druk aan het toveren is en het wordt als nel duidelijk dat ze iets duisters van plan is. Ze wordt gestoord door de vier andere Sterrenheksen, maar helaas kunnen ze haar niet meer tegenhouden. Concuela heeft een zwarte komeet op de zon afgestuurd en als de Sterrenheksen deze niet op tijd weten te stoppen, zal de wereld altijd in duisternis gehuld zijn. Al snel zijn de Sterrenheksen er over eens; er moet een vijfde – nieuwe – Sterrenheks komen. Daarom sturen ze een magisch amulet de mensenwereld in. Dit magische amulet gaat op zoek naar iemand die weet dat heksen bestaan… Iemand die zelf ook een heks is.

Je ziet de magische kant van het amulet en ook hoe deze op bijzondere wijze terecht komt bij Katie. Ze heeft geen idee dat de schitterende sterrenamulet magisch is en ook is ze zich er niet van bewust dat ze een heks is. Ze weet wel dat ze af en toe vreemde dingen gebeuren. Zo doet een kapotte lamp het opeens als zij hem in  haar handen houdt. Vanaf het moment dat ze het amulet om haar nek heeft hangen, lijkt het wel alsof er vaker vreemde dingen in haar omgeving gebeuren. Katie heeft geen idee dat dit door haar nieuwe ketting komt, laat staan dat ze weet dat er vier goede heksen en een kwaadwillende heks naar haar op zoek zijn!

Heksen bestaan niet DVDHeksen bestaan niet is een spannende film die ook genoeg komische momenten kent. Dit heeft vooral te maken met het feit dat door toverkracht er soms grappige voorvallen plaatsvinden. Vooral de twee oude dames in het park zijn heel erg leuk. Waarom? Dat merk je wel als je de film gaat kijken!

De DVD Heksen bestaan niet geeft als leeftijdsgrens vanaf zes jaar aan. Dit lijkt me wel een goede indicatie, al verschilt dit natuurlijk wel erg van kind tot kind. De indicatie is tot stand gekomen door het gebruik van “geweld” al is dit niet  direct het juiste woord. Er vindt af en toe wel een gevecht plaats, maar dat is netjes in beeld gebracht en heft vaak ook wel een grappige twist. Angstige momenten kunnen er ook in voor komen, dat is met name op gebied van heksen en duisternis. Met dit soort films is het altijd verstandig om de eerste keer met je kind mee te kijken. Hoewel het niet heel erg extreem is qua spanning, kunnen heksen en de magische gebeurtenissen wel beangstigend overkomen.

Maar veel kinderen kunnen zullen met veel plezier kijken naar deze spannende film. En meekijken is voor ouders geen straf. Het is een goed verhaal en het is erg leuk om onder andere Leontine Borsato, Senna Borsato, Doloris Leeuwin, Sharon Doorson en Do  in een magisch rijk te zien!

DVD Heksen bestaan niet
DVD, 90 minuten, Just Entertainment
Bestel deze DVD hier >>>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Hoe teken je een Troll?

Er komt een nieuwe Trolls film aan: Trolls Wereldtour. Het belooft weer een vrolijke film …