Samen koken is het beste recept voor goede eters aan tafel. Mijn dochter van 7 weet niet dat het behalve gezellig, ook tactisch is wanneer ze helpt in de keuken, dus is ze altijd te porren als “helpend handje”. Vandaag mocht ze meehelpen om het gehakt te maken.
We hadden nodig (ons gezin heeft 5 personen):
- een pond gehakt (natuurlijk kan dit ook vegetarisch gehakt zijn)
- champignons
- ui
- 2 eieren
- 2 beschuiten
- peper
- evt zout
- paprikapoeder
Ui snijden heeft ze niet zelf gedaan, maar champignons kon ze prima in kleine stukjes snijden (ze vindt dat ze nu wel een “snijdiploma” verdiend heeft), het ei moest ze eerst in een maatbeker “breken” zodat eventuele schilletjes er nog uitgehaald konden worden, en de beschuiten fijnmaken was een feest. Alles in een grote kom, wat peper, evt. zout en paprikapoeder erbij en lekker kneden.
Ze had zelf verzonnen om hartjes-gehaktballen te maken, en met houten spatels waren die prima te bakken. We hebben ze gegeten met gebakken aardappeltjes, wortels en peultjes en alle borden zijn netjes leeggegeten!