Zeg kleine vlinder…

IMG_6128Het boekje wat ik voor me had zag er lief uit en dat het over vlinders ging sprak mij persoonlijk wel aan. Ik had echter geen idee of het wel iets zou zijn voor Xavi, onze zoon van vier. Misschien was het wel te meisjesachtig of iets te moeilijk nog voor hem waardoor hij verveeld zou raken tijdens het vertellen.

Nou daar zat ik toch flink naast bleek al snel, want alhoewel hij met lichte tegenzin bij me kwam zitten, des te meer we in het verhaaltje kwamen des te enthousiaster hij werd. Het scheelt ook wel dat hij heel erg geïnteresseerd is in de natuur en graag dingen leert over dieren etc. Daar is dit boekje heel geschikt voor en je krijgt op een makkelijke manier uitleg.

Xavi stelde mij de een na de andere vraag waardoor het voor mij ook weer leerzaam was. Ik hou daar wel van, een beetje interactie met mijn kind. Dus niet sec een verhaal voorlezen maar tussendoor ook samen ergens over praten. Soms kom ik er zelf ook niet helemaal uit, maar lang leve Google, dan zoek ik het gewoon op en dan hebben we allebei weer iets geleerd.

IMG_6127In het boekje wordt verteld over Fladder, een koolwitje, over haar reis en zoektocht en haar terugkomst. Over eitjes en rupsen, over verpoppen en over het veranderen in een rups.

Aan het eind van het boek staat nog een liedje die je op internet kunt opzoeken en mee kunt zingen. En alhoewel Xavi nooit zo’n fan is van liedjes, zag hij nu op de website dat er nog meer boekjes waren in deze serie en dat je dus allerlei liedjes op kon zoeken. Dus na het liedje koolwitje, koolwitje volgden ook nog zeg kleine dolfijn en zeg kleine zeehond.IMG_6192

Leuk om te weten is dat er dus naast dit boekje nog negen andere boekjes zijn waar kinderen veel van kunnen leren.

Zeg kleine vlinder, waar kom jij vandaan – Vera de Backker en Sabine Wisman
Informatief prentenboek, met een liedje van Ivo de Wijs op CD
Hardcover, uitgeverij KNNV
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Mirjam Gorter

info@dubbelgeluk.com'
Ik ben de Trotse Moeder van drie jonge kinderen waaronder een j/m tweeling. Op de website van Trotse Moeders schrijf ik stukjes over mijn leuke, hectische gezinsleven. Samen met mijn man hebben we het bedrijf Dubbelgeluk Tweelingwiegen waar we tweelingwiegen verhuren en tevens leuke kraamkadootjes verkopen. www.dubbelgeluk.com

Check Also

Vlindervrienden en het Grote Avontuur

Vlindervrienden en het Grote Avontuur is een Canadese animatiefilm die door Just Entertainment naar Nederland …

Share
Share