Ontspanning en vermaak op de Sprookjescamping [verslag]

Wij mochten – tot onze grote vreugde – een weekendje overnachten op de Sprookjescamping in Rheeze. Wij verbleven drie nachten in een toercaravan voor vier personen met voortent.

De camping speelt in op de doelgroep kinderen met onder andere een uitgebreid animatieprogramma, dat ook loopt buiten het hoogseizoen om. Er is een binnen- en buitenzwembad, een binnenspeelplaats en er zijn heel veel speeltuinen verspreid over de hele camping.

Wij kenden de Sprookjescamping niet en gingen er dus zonder verwachtingen heen. Bij de receptie worden we hartelijk ontvangen en eigenlijk zet dat de toon voor de rest van het weekend: de vriendelijkheid van het personeel geeft je het gevoel welkom te zijn. Het tweede dat ons meteen opvalt, is het netjes aangeharkte park.

Als je binnenrijdt zie je al meteen hoe mooi en schoon het park is.

Geen geoefende kampeerders

Wij zijn geen geoefende kampeerders, sterker nog, dit was onze eerste ervaring met de camping als gezin. Ik ging als kind vaak met mijn ouders met de caravan, maar mijn vriend heeft nog nooit eerder gekampeerd. Gelukkig was het op deze camping geen probleem om te wennen aan het campingleventje.

Het is een prachtig goed onderhouden terrein en alle faciliteiten zijn hygiënisch en van alle gemakken voorzien. En met zelfs – tegen betaling – een sauna en bubbelbad kunnen ook de ouders lekker ontspannen.

En als je echt zin hebt in een verwenweekend kun je een heerlijke ontbijtmand bestellen die ‘s ochtends, geheel in stijl, wordt bezorgd door een sprookjesfiguur.

De caravan

Ook de caravan zelf was schoon en zag er nog erg nieuw uit. Vanwege onze amateurstatus als kampeerders was er wat geklungel met de watertank en wc’s (er was ook een klein defect maar dat leverde gelukkig geen grote problemen op). En voor onze kleine was het de eerste keer in een groot bed en dat beviel hem goed. Hij heeft elke minuut van het weekend ultiem genoten. Er is namelijk genoeg te doen ter vermaak van de kids. Op elk veldje is een speeltuintje aanwezig waar je je kind lekker kunt neerzetten met een emmer en een schep en waar hij kan schommelen en glijden.

Alles voor de kinderen

Het animatieprogramma is gevarieerd. Het aanbod is namelijk groot en aangepast op leeftijd, waardoor er voor elk kind wel iets passends is. De agenda van het animatieprogramma is netjes ingedeeld in leeftijdscategorieën, waardoor je meteen kan zien welke activiteiten geschikt zijn voor jouw kind(eren). Wij zijn naar de kliederclub geweest en dat viel zeker in de smaak. De medewerkers zijn erg vriendelijk en behulpzaam en de animatiefiguren zijn zeer professioneel. Bij alles wordt aan de kinderen gedacht. Bij elke uitgave die je doet op het park krijgt je kind stickers die hij/zij kan plakken in een doe-boek dat verkrijgbaar is in de campingwinkel.

En zelfs als je weer naar huis gaat is er nog een leuke verrassing: de kinderen mogen een cadeautje uitzoeken uit de grote schatkist bij de receptie.  

Wij hebben erg genoten van dit heerlijke en goed verzorgde park. Alleen het eten in het restaurant was iets minder naar onze smaak. Naar onze mening had de prijs-kwaliteit-verhouding iets beter kunnen zijn. Het personeel en de speelgelegenheid in het restaurant was wederom uitmuntend. Dus gelukkig heeft die ene maaltijd absoluut geen invloed gehad op ons geweldige weekend.

Vanwege het weer hebben wij alleen kunnen genieten van het binnenzwembad. Dat  is vrij klein maar er is genoeg te doen voor kinderen. Er is een leuke glijbaan, een ronde met stroming waar je je liggend op een band doorheen kan laten voeren en er zijn allerlei klimtoestellen. Voor de allerkleinsten is er ook een badje met heel laag water en een mini glijbaantje. Het buitenzwembad en speelparadijs zagen er ook erg aanlokkelijk uit overigens. Dus wie weet komen we nog een keer terug om dat uit te proberen, want dit goed verzorgde kampeerweekend beviel ons uitermate goed!

Ook naar de Sprookjescamping?
Leuk om te boeken met baby of peuter, de Magische Mini weken >>>>

Of een van de andere kampeerarrangementen? >>>>

In een accommodatie kan ook! >>>>

 

Share

About Myrthe Wesseling

myrthe_wesseling@hotmail.com'
Ik ben Myrthe, 31 jaar oud en ik woon samen met mijn vriend en zoontje van bijna 1,5. Veel moeders zullen beamen dat het meest verbijsterende aan het krijgen van een kind is, dat je na 1,5 jaar moederschap nog steeds het gevoel hebt alsof je pas net om de hoek komt kijken. Alles blijft je verwonderen en je kind blijft je elke dag verrassen, daarom is het ook zo leuk om dit met andere ouders te kunnen delen.

Check Also

Expeditie Archeon – kamperen in Archeon [verslag deel 2]

Kamperen in Archeon, dat is misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je …

Share
Share