Squishy / Smooshy – een nieuwe rage

In mijn eigen jeugd had je ook ‘rages’, maar die beperkten zich meestal tot bekende spelletjes zoals springtouwen, elastieken, knikkeren etc. Ineens was het er dan en nam iedereen knikkers mee naar school. Enige tijd later werden er dan ‘muurspelletjes’ gespeeld en weer later kwam er weer iets anders voorbij. Ook in de straat waar ik woonde had je dat. Dan waren we een maand aan het ‘stoepranden’ en ineens gingen we ‘balletje stamp doen’. Alsof het zonder afspraak ineens bij iedereen opkwam.

Een nieuwe rage
Bij mijn kinderen gebeurt nog steeds hetzelfde op het schoolplein. De ene keer gaan ze voetballen, dan ineens is het naspelen van ‘Wie is de Mol’ populair. Daarnaast zijn er nog andere rages, zoals een tijd geleden de fidget spinner. Iets daarna kwam de fidget cube en nu zijn Squishies de nieuwe rage!

Wat zijn Squishies?
Squishies zijn niet meer en niet minder dan dingen waar je in kunt knijpen en die daarna hun vorm weer terugkrijgen. Ja, ik weet het, ik vraag me ook af waarom ze zo immens populair zijn…. Zelf denk ik dat het om het fijne gevoel gaat. Een beetje zoals bij stress-ballen en ook bij de fidgetcube: het is fijn om “iets om handen te hebben”. Voor kinderen is het misschien extra fijn nu schermtijd een aantal andere vormen van spel vervangt voor veel kinderen. Ontdekken met alle zintuigen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen, en hiermee wordt de tastzin op een prettige manier gestimuleerd.

Verschillende soorten Squishies
Er zijn uiteraard verschillende soorten squishies te koop. Er zijn wat ‘stoerdere’ van vrolijke dieren bijvoorbeeld, en wat zachtere, die soms ook lekker ruiken. Mijn dochter heeft drie bekende Squishies uitgeprobeerd: de Smooshy Mushy, de Kawaii Squishies en de Soft’n Slo Squishy. Alle drie van BOTI (Big on Toy Innovation).

Kawaii Squishies
Kawaii is Japans voor schattig en in het doosje wat mijn dochter uit mocht pakken, zat inderdaad een schattig diertje. Er zijn verschillende soorten diertje, erg leuk om te sparen uiteraard.

 

Smooshy Mushy
De Smooshy Mushy is een compleet pakketje: er zitten meerdere leuke items in maar wat je krijgt is een verrassing. Kijk maar even naar onderstaande video:

Erg leuk, ook om cadeau te doen. Er zijn acht verschillende Smooshy Mushies: Babsy Bear, Bitsy Bunny, Felina Fawn, Frankie Frenchy, Kaley Kitty, Loli Lamb, Popsy Piggy en Suki Squirrel.

Ieder pakketje bestaat uit (informatie van de fabrikant:) “een lekker ruikende smooshy-knuffel, een kleine verrassende ‘bestie’ mini smooshy (ruikt ook lekker), stickers, een flesje, naamkaartje en een prachtige poster met het hilarische spelletje ‘vind je Smooshy-naam’.

Soft’n Slo Squishy
De Soft’n Slo Squishy is mijn persoonlijke favoriet. De naam zegt het al: Soft (zacht) en Slo (slow=langzaam). Deze Squishy is heerlijk zacht, echt fluweelachtig. Helemaal niet het kunststof-gevoel wat sommige andere squishies hebben.

En het is de ‘langzaamste squishy’ die we in huis hebben. Wanneer je hem inknijpt, gaat hij enorm langzaam weer terug naar de oorspronkelijke vorm. Die bereikt hij iedere keer weer volledig, prachtig om te zien:

De diverse soorten Squishies van BOTI vind je in vrijwel iedere speelgoedzaak. Ook online zijn ze te koop, klik hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Bubbleezz Super Rosa Raspberkitty

Ze is speels en nieuwsgierig. Bubbleezz™ Super Rosa Raspberkitty leeft in een wonderlijke wereld met …

Share
Share