For girls only – De ontdekking van Kato [recensie]

Kato speelt verstoppertje met haar broertjes. Ze kruipt lekker weg in een oude kast op zolder. Daar vindt ze een grote envelop, verscholen onder een stukje stoffige, oude vloerbekleding. Een envelop in een oude kast op zolder, dat kan nooit belangrijk zijn. Met een zwaai haalt Kato de envelop tevoorschijn. Die is open, de vellen papier glijden er vanzelf uit. Nog net op tijd heeft Kato ze te pakken. In een flits ziet ze een woord staan: Adoptieverklaring. Haar hart staat stil. Wie is er geadopteerd? Waarom ligt die envelop weggemoffeld in een oude kast? Kato ontdekt iets dat haar hele leven zal veranderen.

Recensie
De ontdekking van Kato is het zestiende boek in de serie For girls only, geschreven door Hetty van Aar en het eerste boek uit deze reeks die wij ter recensie binnen kregen. Gelukkig staan de boeken op zichzelf zodat ieder deel los te lezen is.

Over de serie For girls only staat op de site van uitgever WPG het volgende te lezen:

Yelien, Ellen, Eline, Emma en Kato (Yééék) zijn de beste besties van de wereld. Hun kleine en grote dilemma’s, vragen en belevenissen zijn de basis voor een herkenbare leesreeks voor meisjes vanaf tien jaar.

Mijn dochter is een paar dagen geleden 11 jaar geworden en valt dus perfect in de doelgroep van deze boeken. Het sprak haar ook echt meteen aan en ze had het boek vrij snel uit. Qua schrijfstijl is het erg goed zelfstandig te lezen, ook wanneer je geen “leeswondertje” bent. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende lettertypes (bijvoorbeeld wanneer er een recept geplaatst wordt, en de zinnen zijn niet lang. Verder zijn er afbeeldingen die het boek aantrekkelijker maken en is het boek verdeeld in overzichtelijke hoofdstukken.

Mijn dochter vertelt zelf, let op: SPOILERS:
Kato was verstoppertje aan het spelen met haar twee broers. Ze zat op zolder en ze zag onder een tapijt een brief waar adoptie op staat. Eerst durfde ze de envelop niet open te maken omdat ze bang was dat ze geadopteerd was, maar toen deed ze het toch en bleek dat haar moeder geadopteerd was. Ze kwam er achter dat haar opa en oma Grieks waren. Ze wilde daar meer over weten en ging op internet zoeken naar informatie. De rest moet je zelf lezen want dan wordt het echt heel erg spannend!

Ik vond het boek heel erg leuk omdat het heel spannend is en ik helemaal ging meeleven!

De ontdekking van Kato – Hetty van Aar
Boek 16 uit de serie For girls only
Hardcover, 162 pagina’s, uitgeverij WPG
Bestel dit boek hier >>>>

Voor andere boeken uit de serie For girls only, klik hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Zootje ongeregeld

Iris Boter… die naam komt me zo bekend voor? En ineens kan ik het plaatsen: …

Share
Share