Eén-ouder-vakantie, hoe organiseer je dat?

Er zijn vele alleenstaande ouders die graag met hun kind(eren) op vakantie gaan en soms kiezen niet-alleenstaande ouders ook wel voor een vakantie apart, met bijvoorbeeld één kind. In ieder geval ben je als ouder-alleen niet de doorsnee doelgroep voor de vele vakantie-aanbieders. Waar te beginnen?

Vakantieboulevard.nlcape-town-181760_960_720 is een totaal nieuw concept. Het is een soort winkelstraat vol met soorten vakantie, waar je lekker kunt kijken om je te oriënteren op wat bij jou past. Zoek je bijvoorbeeld informatie over één-ouder vakanties, dan is daar een aparte ‘winkelstraat’ voor. Wanneer je op die ‘winkelstraat’ klikt, zie je verschillende opties.

Je kunt je bijvoorbeeld oriënteren op een vakantie met andere alleenstaande ouders, je kunt kijken naar opties voor actieve vakanties, zoals wandelvakanties met kinderen. kids-458147_960_720Voor single ouders die graag nieuwe contacten maken tijdens een vakantie zijn weer andere opties.

Kortom: je kunt gezellig ‘shoppen’ tussen de vele mogelijkheden, die als in een soort etalage aan je gepresenteerd worden. En zit er iets tussen wat je interesse wekt, dan kun je verder klikken voor meer informatie. Vakantieboulevard is daarmee een hele prettige eerste stap om een gevoel te krijgen voor wat je wilt. En uiteraard kun je ook kijken naar wat aanbieders te bieden hebben.

Screenshot 2016-04-14 at 19.13.39Natuurlijk hoef je als alleenstaande ouder niet alleen bij eenoudervakanties te kijken. Je kunt ook de ‘winkelstraat’ voor de camperreizen of bij bijvoorbeeld bijzondere overnachtingen kijken. Ook een cultuurreis is een prima optie wanneer je kinderen wat ouder zijn.

Wat zo leuk is bij dit concept is dat je ook makkelijk samen met je kind(eren) kunt kijken, samen kunt praten over wat wel en niet leuk is en zo echt samen een vakantie voorbereiden. Voorpret is tenslotte ook al een beetje vakantie!

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Op zoek naar een budget vriendelijke reis? Zoek niet langer: ga naar de Waddeneilanden!

Nieuwe culturen ontdekken en onvergetelijke ervaringen opdoen. Het hoeft allemaal niet veel te kosten, op …

Share
Share