DIY: souvenirs maken op het strand [recensie]

emmertje-gips-strand-recensie-copyright-trotse-moeders-3In dit emmertje met gipspakket zit alles wat je nodig hebt om zelf een leuk aandenken te maken van een dagje aan het strand. Zoek een paar mooie schelpen, kiezels of zeesterren. Met het gips en wat water maak je in een hand omdraai een prachtig souvenir.

Recensie
Een dagje strand zat even niet in de planning bij Huize Trotse Moeders, maar toen het enigszins droog was, gingen we met het gezin een paar uur naar een plekje aan het water. We hadden het DIY strand-souvenir-emmertje meegenomen en de kinderen gingen allerlei dingen zoeken die ze mooi vonden. Dat was al een hele leuke tijdsbesteding en iedere nieuw gevonden ‘schat’ werd trots getoond.

Zo was er na enige tijd een mooie verzameling van stenen, bloemen, takjes, veertjes, een paar schelpen en nog andere dingetjes die ze naast of in het water hadden gevonden.

emmertje-gips-strand-recensie-copyright-trotse-moeders-5

In het DIY pakket zit voldoende gips voor twee souvenirs. Gelukkig kun je het ook verdelen met drie kinderen, zodat mijn drietal allemaal hun eigen souvenir kon maken!

Wat dit pakket zo leuk maakt, is dat je verder helemaal niets nodig hebt. Wanneer je aan het strand bent, maak je gewoon een mooi kuiltje, je schept wat water in het emmertje, maakt gips en giet het gips op de souvenirs die je in het kuiltje doet.

emmertje-gips-strand-recensie-copyright-trotse-moeders-4

Wij waren niet aan het strand en hebben het opgelost door drie schaaltjes te pakken en daar een plastic zakje in te leggen. Dat gebruikten we als kuiltje en het had meteen het voordeel dat het souvenir in het zakje mee naar huis genomen kon worden zodat het nog even verder kon drogen.

In principe is het gips-souvenir in een kwartier klaar en dan is het natuurlijk enorm leuk wanneer je kind zijn of haar eigengemaakte herinnering aan een mooie stranddag mee naar huis kan nemen om aan iedereen te laten zien. En voor de Trotse Moeders scheelt het weer een hele lading schelpen met zand die anders meegenomen zou zijn geworden 😉

emmertje-gips-strand-recensie-copyright-trotse-moeders-2

Onze kinderen waren heel erg enthousiast en zijn er echt een hele tijd zoet mee geweest. En nu ligt op ieders nachtkastje een schitterend souvenir aan een gezellige dag. Mijn drietal heeft niet alleen de onderkant versierd, maar ook in het vochtige gips aan de bovenkant nog van alles gedaan zodat het nu aan twee kanten mooi is. En dat is het leuke van een pakket als dit: je krijgt de basisbenodigdheden en de ideeën, maar kunt er daarna helemaal zelf je creativiteit op los laten.

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Halloween; DIY versus kopen

Halloween is een oude feestdag die niet in elk land gevierd wordt. Deze feestdag is …

Share
Share