Dubbel Zes – nieuwste roman van Daphne Deckers [recensie]

De boeken van Daphne Deckers over haar belevenissen als zwangere en als moeder heb ik met veel plezier gelezen. En nu heeft Daphne Deckers de roman Dubbel Zes geschreven, ik ben benieuwd!

Verhaal
Annabel Brinkmeester presteert het om op één dag alles kwijt te raken wat haar dierbaar is: de nalatenschap van haar ouders, haar relatie, zelfs haar geliefde huis aan de Orthoskade 66. Zonder de financiële hangmat waar ze jaren in heeft gelegen, moet Annabel nu écht de mouwen opstropen en een nieuwe toekomst voor zichzelf bewerkstelligen. Maar al snel raakt ze verstrikt in twee mannen én in twee identiteiten, en stapelen de problemen zich in een razend tempo op.

Mening
Wat een heerlijk boek! In het begin was iedere zin zo vol humor, zowel wat betekenis als woordkeuze betrof dat ik me af vroeg of er halverwege het boek nog wel iets grappigs over zou blijven… Maar gelukkig is het boek tot het einde toe (waarin alles keurig wordt afgerond) bijzonder leuk om te lezen.

Volgens mij heeft Daphne Deckers ergens zoveel hilarische verhalen uit een dierenartspraktijk gehoord, dat ze besloot een roman te schrijven om die allemaal te verwerken. En los van die verhalen, is het hele verhaal over de belevenissen van Annabel te grappig geschreven om niet te lezen. Een must-read! Het had een tragisch boek kunnen zijn met een happy end, maar ik zat van het begin tot het eind meestal met een (glim)lach te lezen.

Dubbel Zes lijkt een dik boek, met bijna 500 pagina’s, maar ik ben er doorheen gevlogen. Het is echt ‘over de top’ leuk, zonder echt het contact met de realiteit te verliezen. En de woordgrappen, ik schoot echt regelmatig hardop in de lach!

Dat Daphne Deckers heerlijk puur, ongenuanceerd en met veel humor en een enorme woordenschat (die ze zelf nog uitbreidt ook) over zichzelf kan schrijven, wist ik al. En nu ben ik ook fan van haar fictie! Kom maar op met je volgende 10 boeken!!

Dubbel Zes – Daphne Deckers
Paperback, 480 pagina’s, uitgeverij The House of Books
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

De partycrasher

De “shopaholic-boeken” zijn aan me voorbij gegaan, maar “Verras me” is echt een boek waar …

Share
Share