Bobbi kleurboek voor peuters en kleuters

Bobbi Kleurboek CVR 2015.inddBobbi, de leukste kleurplaten is een kleurboek van beertje Bobbi. Dit beertje van de hand van Monica Maas speelt ondertussen in vele prentenboekjes voor peuters en kleuters een hoofdrol. Een bekende personage voor vele kleintjes. Nu kunnen deze jonge kinderen zelf aan de slag met Bobbi en in een eigen kleurboek kleuren.

Het kleurboek bestaat uit 60 verschillende kleurplaten; zowel op de voor- als de achterkant van elke pagina vind je een kleurplaat met beer Bobbi in de hoofdrol. Uiteenlopende thema’s komen aan bod. Bobbi aan het spelen, Bobbi bij de kerstboom, Bobbi met Sinterklaas, Bobbi aan het strand en Bobbi op de fiets. Zeker thema’s die jouw peuter of kleuter zal herkennen en aanspreken.

Recensie
Mijn dochter van 6 jaar is in blij met dit kleurboek. Dat ze al meerdere kleurboeken heeft en niet veel Bobbi boekjes kent, doet daar niet onder. Ze begint enthousiast met kleuren! bobbi de leukste kleuplaten 2Ze kiest als eerste een kleurplaat uit dat Bobbi gaat slapen. Want zij heeft ook haar pyjama al aan omdat ook zij zo naar bed gaat. Hierdoor krijgt ze de kleurplaat ook niet helemaal af. Ze moet van mij echt gaan slapen.

Zoals ik eigenlijk stiekem al verwachtte, kijkt ze de dagen erna niet meer naar het kleurboek om. Of het komt doordat ze vaker kleurboeken en doe-boekjes krijgt (wat zijn het toch eigenlijk verwende koters) of dat ze niet zo vaak in aanraking komt met Bobbi boekjes… wie het weet mag het zeggen.

Wanneer ik het zelf weer van haar bureautje pak en aanbiedt, dan gaat ze er wel weer enthousiast mee in de weer. Ze blijft het zeker leuk vinden; het kleurboek is alleen haar niet zo dierbaar dat ze het zelf bedenkt om mee te spelen.

Goed om te weten is dat de kleurplaten ogen alsof het prenten uit de originele boeken komen. Dit weet ik niet zeker aangezien ik de Bobbi boekjes eigenlijk niet heel goed ken, maar de meeste kleurplaten hebben veel details wat juist een pluspunt is bij illustraties in een kinderboek.

Met kleurplaten is dit wel een ander verhaal. Voor kinderen van 2,5 tot 6 jaar is dit een probleem; zelfs voor de meest geduldigste kinderen onder hen. Die kunnen eigenlijk helemaal geen details inkleuren. Binnen de lijntjes kleuren is al een enorme opgave. Laat staan als je dat moet doen met kleine details zoals kerstversiering, details op knuffelbeestjes, blaadjes aan de bomen en de kleine bloemetjes in de tuin.

bobbi de leukste kleuplaten 4 bobbi de leukste kleuplaten 3

Mijn kleuter is net 6 jaar geworden en ook voor haar is dit teveel gevraagd. Het wordt gewoon één mooie groot groen veld met groene bloemen… Gelukkig zijn niet alle kleurplaten zo gedetailleerd!

Een probleem dat wij trouwens vaker ondervinden bij kleurboeken en ook bij deze het geval is, is dat het boek erg stug is waardoor de te kleuren bladzijde moeilijk open blijft liggen. Zeker op die peuter en kleuter leeftijd een extra uitdaging tijdens het kleuren…

Bobbi, de leukste kleurplaten – Monica Maas
Bekijk op bol.comKleurboek, paperback, 32 pagina’s, ruim 50 kleurplaten, uitgeverij Kluitman
Bestel dit boek hier >>>>

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

Het vegetarische kinderkookboek

Sinds de KCC zijn mijn dochter en ik ‘flexitariërs’, wat mij beter bevalt dan haar… …