Hallo! Wij zijn Karel en Kaatje

karel-kaatjeVier nieuwe verhalen van Karel en Kaatje in één groot en dik boek! Karel en Kaatje gaan naar de moestuin en naar de winkel, ze bakken koekjes en ze passen op baby Bas. Elk verhaal heeft bovendien veel leuke en leerzame extra’s, zoals stappenplannen, ontdekpagina’s en creatieve speelplaten. Mooi jubileumboek van Liesbet Slegers.

Recensie:

Een fantastisch boek om te zien. Lekker groot en met prachtige, kleurige, grote illustraties. Mijn kinderen vielen er metefoto 7en op. Het nodigt uit om te kijken. Het formaat is voor het samen lezen echt geweldig, minder handig als je kind juist houdt van zelf boekjes lezen. Dan is het wat minder hanteerbaar.

De verhaaltjes zijn heel herkenbaar en alledaags. De grote platen nodigen ook erg uit tot aanwijzen en benoemen. Behalve leuke verhaaltjes bevat het boek ook allerlei grappige tips om met je kind te doen en bijvoorbeeld een verhaaltje over handen wassen en hoe je zaadjes moet laten groeien. Maar ook een voorbeeld om een ´ervaringspad´ in je tuin te maken en een lekkere smoothie te bereiden.foto 8

De verhaaltjes zijn boeiend en goed te begrijpen maar bepaalde woorden zijn ineens wat onhandig gekozen, wat meer grote mensen taal.

De verhaaltjes zijn wel in stukjes geknipt en gaan dan verderop in het boek weer verder. Er wordt dan verwezen naar een plaatje en waar je dat plaatje ziet, daar gaat het verhaal weer verder. Er komen dan eerst andere dingen tussendoor.

Op zich een leuk concept, maar onze zoon vond het maar gek en wilde gewoon zijn verhaal aflezen in plaats van ineens andere dingen en later verder gaan. Maar dat is natuurlijk voor ieder kind verschillend.foto 1

Al met al is “Hallo! Wij zijn Karel en Kaatje” een absolute aanwinst voor je kinderboekenkast!

Hallo! Wij zijn Karel en Kaatje – Liesbet Slegers
Hardcover, 91 pagina’s, uitgeverij Clavis
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share