Squla Flitsquiz

coverTest je kennis in dit flitsende kaartspel! Geef jij als snelste het juiste antwoord? Het spel bestaat uit meer dan 100 uitdagende vragen over verschillende basisschoolvakken. Draai een kaart open op tafel en bedenk het goede antwoord. Weet jij het juiste antwoord? Wees dan snel, voor je het weet is iemand je voor! Degene met de meeste punten wint. Speel snel en slim. Klaar voor de start?…Flits!

Recensie
De Squla FlitsQuiz is een leuk kennisspel voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Wij kregen de Squla FlitsQuiz voor groep 6 tot en met 8. Het spel bestaat uit 110 kaarten met een vraag en vier antwoordmogelijkheden. Er zijn verschillende categorieën vragen: taal, spelling, rekenen, Engels, aardrijkskunde, topografie, geschiedenis en natuur & techniek.
Iedere categorie heeft een eigen icoontje en een eigen kleur, waardoor het verschil herkenbaar is. Er zijn twee antwoordkaarten toegevoegd, waardoor altijd duidelijk is wat het goede antwoord op de vraag is.

IMG_5528 IMG_5525

Een quiz is natuurlijk geen quiz zonder een spelelement. De makers hebben verschillende soorten fiches toegevoegd waarmee je bij goede antwoorden punten kunt verdienen, maar ook elkaar kunt dwarszitten. IMG_5526De spelregels zijn erg duidelijk, ze zijn er samen mee aan de slag gegaan en ik heb geen enkele keer hoeven uitleggen hoe en wat 😉

Groep 6 tot en met 8 beslaat drie leerjaren en daarmee behoorlijk wat verschil in kennis en vaardigheden, maar ik was blij verrast te merken dat mijn dochters het spel samen met veel plezier spelen. De jongste is net 9 en gaat na de zomervakantie naar groep 6, de oudste is 13 en heeft net de brugklas achter de rug.

IMG_5527Ze pakken het spel geregeld om even samen te doen. De jongste vindt het erg leerzaam, de oudste kan haar over het algemeen prima uitleggen wat ze eventueel fout heeft (al komt dat niet heel vaak voor).

Verder is het spel handzaam van formaat en verpakt in een leuk handig blikje, lekker makkelijk om overal mee naar toe te nemen. Het spel is ook al mee geweest op ziekenbezoek bij opa in het ziekenhuis. Ik ben er ook van overtuigd dat het meegaat op vakantie.

In het blikje zit een unieke code waarmee je 30 dagen gratis toegang hebt tot Squla online. Dat hebben we nog niet uitgeprobeerd, daarmee wacht ik even tot na de zomervakantie als het weer wat herfstiger wordt.

IMG_5524 IMG_5523

Ik vind Squla FlitsQuiz echt een leuk spel en een aanrader voor iedereen met kinderen in de doelgroepleeftijd. Het is ook op twee andere niveaus verkrijgbaar. Het doet me een beetje denken aan de verschillende uitgaves van Loco Quiz, ook zo leuk en leerzaam en handzaam.

Squla FlitsQuiz – groep 6 t/m 8
Bekijk op bol.comKennisspel, 9 tot 12 jaar, Identity Games
Bestel dit spel hier >>>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Big Brain Academy: Knappe Koppen voor Nintendo Switch [recensie]

Deze Trotse Moeder heeft nu een keer een game om helemaal zelf te spelen: Big …