Dadelkoek

Image00004Dadels zijn niet voor iedereen een lekkernij, maar verwerkt in deze koek kan het zijn dat je dadels wel kunt waarderen. Zelf ken ik de dadel in combinatie met roomkaas. En op die manier vind ik de dadel niet echt lekker. Dat deze vrucht ook goed te combineren is met kokos en walnoten was voor mij een aangename verrassing! Het recept voor dadelkoek is simpel, dus ideaal om samen met je kind(eren) te maken en je hebt er geen oven voor nodig.

Ingrediënten:

1 pakje “Brusselse kermis” (koekjes met suiker en kokos)
1 zakje vanille suiker
450 gram dadels
1 ei
1 kopje basterdsuiker
225 gram roomboter
walnoten of pecannoten en kokos

Bereiding:

Je begint met het fijnstampen van de koekjes. Ontpit de dadels en snij in stukjes (er zijn ook dadels zonder pit verkrijgbaar). Klop het ei los. Daarna laat je de boter langzaam smelten op laag vuur. Zorg ervoor dat de boter niet te heet wordt. Haal de pan van het vuur af en voeg al roerende de suiker, dadels en het ei toe. Blijf roeren en zet de pan weer op het vuur, laat het mengsel heet worden.

Haal dan de pan van het vuur en roer de gestampte koekjes door het mengsel. Smeer een bakblik in met boter, of gebruik bakpapier. Als je een vierkant bakblik gebruikt kun je  er mooie stukjes uit snijden. Stort het mengsel in het bakblik, en leg her en der wat walnoten/pecannoten neer en strooi er kokos overheen. Zet het bakblik een paar uur in de koelkast, om de koek op te laten stijven. En klaar is je zelfgemaakte dadelkoek!

 

 

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

3 leuke bakideeën voor Kerst

Kerst is dé ideale tijd om gezellig met het hele gezin te gaan bakken. Op …

Share
Share