Percy Jackson en de andere helden

De bekende helden uit Percy Jackson en de Olympiers, De helden van Olympus en De avonturen van de familie Kane bundelen hun krachten om samen te strijden tegen het kwaad.

cover percy jackson en de andere heldenIn De zoon van Sobek onderzoekt Carter Kane geruchten over een monster dat gezien is op Long Island. Daar ontmoet hij de mysterieuze jongen Percy Jackson en hun ontmoeting is niet bepaald vriendelijk. De tovenaar en de halfgod moeten het samen opnemen tegen een gigantisch monster. Een maand later ontmoet Annabeth Chase in De scepter van Serapsis de zus van Carter, Sadie. De dochter van Athena en de jonge magiër uit Brooklyn nemen het op tegen een vijand uit de oude wereld, Serapis. Nog verontrustender dan deze op macht beluste god zelf, is de openbaring dat hij wordt bestuurd door iemand die Sadie maar al te goed kent… In De kroon van Ptolomy dreigen er nieuwe problemen. Een oude Egyptische magier genaamd Setne, is uit de dood opgestaan en experimenteert met Egyptische en Griekse magie in een poging om zelf een god te worden. Zijn krachten zijn zo groot, dat de vier helden samen zullen moeten werken om hem te verslaan.

Recensie

Percy Jackson meets de familie Kane, en hoe …

Halfgoden en tovenaars, Griekse en Egyptische goden en monsters. Ze versterken elkaar en zijn samen nog gevaarlijker. Dat weten de goden en de monsters en dat realiseren de helden zich gelukkig al snel.

IMG_4105
Percy Jackson en de andere helden bestaat uit drie korte verhalen en dat vind ik diep in mijn hart een beetje jammer. Ik lees liever een wat langer boek dan allemaal korte verhalen, daarin mis ik vaak de diepgang. Voordeel is wel dat je de verhalen snel even tussendoor kunt uitlezen. Maar ja, de hoofdpersonen zijn zo sympathiek en ik zou langer met ze willen meeleven.

IMG_4104
Het kan bijna niet anders dan dat Percy, Annabeth, Carter en Sadie elkaar een keer zouden moeten ontmoeten. Ze wonen en leven immers allemaal in New York. In het eerste verhaal ‘De zoon van Sobek’ ontmoeten Percy en Carter elkaar. Ze zijn er allebei op uitgetrokken om een monsterachtige krokodil te verslaan, maar alleen door samen te werken lukt het hen.

Ook de dames moeten elkaar natuurlijk een keer treffen. Dat gebeurt in het tweede verhaal, ‘De scepter van Serapsis’. In de metro van New York is een monster op drift en gezamenlijk weten ze te voorkomen dat er rampen plaatsvinden in New York.

IMG_4106
In het derde verhaal, ‘De kroon van Ptolemaeus’, is ook de Egyiptische tovenaar Setne tot de ontdekking gekomen dat hij, door de Egyptische en Griekse magie te combineren, heel machtig kan worden. Met z’n vieren weten Percy, Carter, Annabeth en Sadie het voor dit moment te voorkomen.

Ik ben fan van de fantasy van Rick Riordan, van zowel Percy Jackson als de familie Kane, al merk ik dat ik diep in mijn hart een lichte voorkeur voor Percy heb. Volgens mijn oudste dochter komt dat doordat ik beter bekend ben met de Griekse dan de Egyptische mythologie. Zou kunnen …, of het zijn zijn ogen …

IMG_4109
Maar laat onbekendheid met die achtergronden je er niet van weerhouden Percy Jackson en de andere helden te gaan lezen. Achterin staat een verklarende woordenlijst met alle namen en begrippen die in het boek voorkomen.

Percy Jackson en de andere helden is een leuke kennismaking die nieuwsgierig maakt naar de drie series van Rick Riordan. Of, als je alle boeken al gelezen hebt, een fijn weerzien met de helden. En toch, ik zou het wel heel leuk vinden als Rick Riordan volwaardige boeken over de gezamenlijke avonturen zou schrijven.

Percy Jackson en de andere helden – Rick Riordan
Young adult, paperback, 176 pagina’s, Uitgeverij Van Goor
Bestel dit boek hier >>>>

Voor recensies van andere boeken van Rick Riordan, klik hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Mijn jaar na jou

Als je zou kunnen sterven van schuldgevoel, dan zou ik dood zijn. Zoals ook eigenlijk …

Share
Share