Luc en Jeroen winnaars van Jij&Ik voor War Child 2018

Met de opbrengst van de derde editie van de live tv-avond Jij&Ik voor War Child kan War Child 22.187 extra oorlogskinderen helpen in de veertien landen waarin zij werkt. In het EO-programma gingen vier ouder-kindkoppels met elkaar de muzikale strijd aan. Zo vroegen ze aandacht voor de speciale band tussen ouder en kind, die voor kinderen in oorlogsgebied vaak niet vanzelfsprekend is. Luc (12 jaar) en Jeroen (46 jaar) uit Zwolle zijn de winnaars van Jij&Ik voor War Child 2018.

Winnaars Luc en Jeroen zongen samen een eigen versie van de hits: Dancing in the street en Onderweg. Vader Jeroen: “Ik herkende echt wat die ouders voor hun kinderen voelen! Het probleem is niet weg, maar we hebben het onder de aandacht kunnen brengen.” Zoon Luc: “Het was een hele bijzondere avond. We hadden nooit verwacht dat we zouden winnen. Zo jammer dat het voorbij is.”

Tooske: “Momenteel groeit 1 op de 6 kinderen op in een conflictgebied. Deze kinderen hebben vaak de meest traumatische ervaringen meegemaakt, zijn soms hun ouders verloren en voelen zich niet veilig. Voor al deze kinderen stonden we op de zeepkist. Met een fantastisch eindresultaat.”

Marco Borsato: “Ik ben trots. Trots op de vier ouder-kindkoppels die aandacht hebben gevraagd voor de speciale ouder en kind band. Dankbaar, dat ben ik voor de steun van het Nederlandse publiek voor ons belangrijke werk. Namens de gehele organisatie wil ik de nieuwe donateurs verwelkomen en alle mensen die hebben gestemd bedanken. Samen halen we de oorlog uit het kind.”

Voor meer informatie over War Child, klik hier >>>>

[Foto © Jeppe Schilder]

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Het feest van tante Rita

Aanstaande zaterdag is de première van de film: het feest van tante Rita! Deze vrolijke …

Share
Share