Avonturen uit Fontania

Jasper gaat aan boord van het Restaurant-op-Zee, een heel bijzonder schip. Hij doorkruist de Oude Oceaan op zoek naar zijn kleine zus. Jaspers tocht is er een vol avonturen. Hij ontsnapt aan een draaikolk, leer een bende piraten koken en wordt vrienden met een draak. Bovendien wordt hij achtervolgd door de vorstin van Fontania, Lady Tirana, die vreselijke plannen met hem heeft. Slaagt Jasper erin haar tegen te houden? En vindt hij zijn zusje terug?

Recensie
Wanneer ik door het Avonturen uit Fontania blader valt mij meteen iets op wat ik opmerkelijk vindt. Volgens de informatie van de uitgever is dit een boek voor kinderen van vier tot zes jaar. Echter is het taalgebruik te hoog gegrepen voor deze leeftijd. Ik check de website van uitgeverij Lannoo, maar ook daar vind ik het boek tussen het assortiment van deze jonge kinderen. Ik zoek de NUR-code op in het boek, waaraan je kunt zien voor welke leeftijd het boek geschikt is; NUR-code 283 staat voor fictie voor 10 jaar tot 12 jaar. Kijk, dat lijkt mij al een stuk logischer. Nu deze vergissing de wereld uit is geholpen, kan ik beginnen aan het lezen en beoordelen van het boek.

Het boek is verdeeld in korte hoofdstukken die weer verdeeld zijn over drie delen. Elk hoofdstuk beslaat een aantal bladzijden en de lengte daarvan is goed afgestemd op de doelgroep. Het is een spannend verhaal waarin veel verschillende thema’s aan bod komen. Humor, moed, magie, verraad en vriendschap… Door deze diversiteit is het boek geschikt voor een breed publiek, er zit voor ieder wel wat leuks in. De afwisseling zorgt er ook voor dat het boek je blijft verrassen. Verder blijf je toeleven naar de ontknoping… Zal Jasper zijn kleine zusje vinden?

Een leuk extraatje in het boek zijn de “landkaarten” die aan de binnenzijde van zowel de voor- als achterflap gedrukt is. Hierop kun je bestemmingen die het schip aandoet terug vinden. Dit maakt het verhaal extra levendig en zo volg je de reis virtueel en kun je zien of de afstand die overbrugt is groot of juist klein is. Dit boek zorgt vast voor heel wat uurtjes leesplezier!

Avonturen uit Fontania – Barbara Else
Jeugd, hardcover, 104 pagina’s, Uitgeverij Lannoo
Bestel dit boek hier>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Sneak Preview: Chef Sjef!

Het boek Chef Stef verschijnt op dierendag: 4 oktober 2017, en dat is vast geen …