Woezel en Pip spel: Verstoppertje spelen

Woezel en Pip gaan verstoppertje spelen. Kijk goed naar de plaatjes waar je Woezel moet zoeken. Misschien kun je Woezel wel horen als hij geluidjes maakt? Speel nu samen met je kind dit leerzame spel verstoppertje spelen. Volg de speltechniek die gerelateerd is aan de leeftijd van het kind. Vanaf 6 maanden kun je al Kiekeboe spelen! 

Recensie
Woezel & Pip…volgens mij zijn alle jonge kinderen gek op deze twee lieve hondjes. Met dit spel kunnen zelfs kinderen vanaf 6 maanden al spelen, maar ook kinderen van 5 jaar (of ouder) kunnen nog volop plezier beleven aan dit spel.

De allerkleinsten spelen dit spel samen met een ouder iemand; iemand legt een doek over Woezel heen en vervolgens trekt het kind het doek eraf. Tadááaá….daar is Woezel!

Screenshot 2014-10-05 at 08.01.08Bij dreumessen kun je Woezel achter een voorwerp verstoppen, welke vlak bij je in de buurt op de grond staat. De afstand kun je steeds verder vergroten, als blijkt dat je kind Woezel (erg) snel vind.

Bij peuters en kleuters pak je drie kaartjes van de stapel. Hierop staan drie voorwerpen. Verstop in de buurt van één van deze voorwerpen Woezel. Omdat Woezel regelmatig dingen roept als; ‘Ik ben verstopt’, Hier ben ik!’ en ‘Joehoe..!’ leren kinderen te herkennen waar het geluid vandaan komt.

Hoewel mijn kinderen buiten de leeftijdscategorie van dit spel vallen, hebben ze nog de grootste lol met dit spel. Iemand verstopt Woezel op een willekeurige moeilijke plaats en vervolgens moet de zoeker op het geluid af gaan om Woezel te vinden.DSC01636

Dit blijkt nog best moeilijk te zijn als je Woezel bijvoorbeeld tussen de planten , in een koektrommel, of in een keukenkastje verstopt. Want ook al horen ze dat ze binnen handbereik van Woezel zijn, is het nog vaak de vraag , waar is Woezel dan precies verstopt! En zo is dit spel óók geschikt voor 5+!

Woezel en Pip Verstoppertje spelen
Spel, Identity Games
Bestel dit Woezel en Pip spel hier >>>>

Woezel en Pip fan? Kijk dan ook eens in onderstaande webshop (op de banner klikken):

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Wat moet je kopen voor jouw kind?

Jouw kind is bijna jarig! Erg leuk, maar ook een beetje stressvol, want wat voor …

Share
Share