Lyric™ C1 Wi-Fi Security Camera doos

Beveiliging en monitoring van huis en haard; Honeywell brengt kwalitatieve oplossingen met o.a. bewakingscamera’s

honeywell retro thermostaatHoneywell is waarschijnlijk bij iedereen natuurlijk bekend van de vertrouwde ronde (kwik)thermostaat die vroeger bij iedere centrale verwarming werd geleverd. Honeywell HOME heeft inmiddels onder de naam LYRIC™ een productlijn ontwikkeld voor het online monitoren van je huis: warmte en energie/warmte-controle, bewakingscamera’s en detectoren voor waterlekkage en vorstgevaar. Alles maakt gebruik van in je huis aanwezige wifi en is met prachtige apps van je mobiele telefoon of je tablet 24-uur en vanaf de hele wereld aan te sturen en af te lezen (= gewaarschuwd worden).

TrotseMoeders.nl testte voor u de verschillende apparaten. Hier onze gebruikservaring van de Lyric C1 Wifi Security Camera!

Voordat je de apparaten gaat aansluiten is het goed eerst de Lyric-App te downloaden en een Honeywell-account aan te maken. Bij de installatie zal er om gevraagd worden. De app’s zijn te downloaden voor Android hier en voor iOS hier. De apparaten van Lyrics werke samen met de systemen van Apple HomeKit, Amazon Echo en Google Home/assistent al dan niet via het systeem van IFTTT (If This Then That) om te zorgen voor uw huiselijke apparaten in uw woning te verbinden, nu en in de toekomst.

Lyric™ C1 Wi-Fi Security Camera

De installatie van de bewakingscamera is een fluitje van een cent; je gaat in je app naar menu-item: ‘Nieuw apparaat toev.’ Je kiest het apparaat; in ons geval de ‘Lyric C1 wifi-beveiligingscamera‘, Je kiest de kamer (of maakt een nieuwe locatie aan) waarin het apparaat opgesteld gaat worden; In ons geval de ‘Gameroom’, je geeft het apparaat een naam; handig als je meer camera’s actief hebt. je sluit het apparaat aan, die zich installeert, een wifi signaal zoekt (sluit apparaat aan op je wifi (het werkt alleen op een 2,4Ghz signaal!) en geef je wachtwoord daarvan op) en de app installeert het apparaat dan verder vanzelf. je kunt op de camera instellen op welke gebieden er wel of juist geen beweging moet worden geregistreerd, inclusief de gevoeligheid daarvan.

De Lyric C1 herkent ook de geluiden van een rookmelder of CO2 melder en waarschuwt je daarvoor op de App!

En in het algemene deel van de App geef je aan of je via een mailtje van alle bewegingen en geluiden een berichtje wilt ontvangen. Misschien handig als je buiten de deur bent en snel gealarmeerd wilt worden, maar kijk er niet van op dat je dan heel veel mailtjes kan ontvangen, als één van je huisgenoten nog in het huis is en door de onder surveillance verkerende kamer dendert.

Om dit te voorkomen stel je zogenoemde ‘Geofencing’ waarbij het systeem vanzelf constateert of je in of rond het huis bent, en zet de camera dan in privacy-mode zodat er geen opnames en geen alarmering plaatsvindt en zodra je het huis verlaat, wat door je mobiele apparaat wordt geconstateerd, gaan de opnames aan en komt de eventuele alarmering op je mobiele apparaat op gang. Dat systeem met Geofencing werkt met alle huisgenoten als deze de apparaten op zijn mobiele apparaat heeft ingesteld.

Het camera beeld is helder en het scherm op je app heeft een knop om iets te roepen aan de aanwezige in de kamer en een knop om van de live stream een foto te maken.De camera is voor binnen bedoeld, en slaat het beeld (als de camera off-line is) geheel versleuteld op op een meegeleverde SD card 8MB.

De versleutelde beelden kunnen alleen via de App worden bekeken en niet op een PC of een niet-geconnect mobiel apparaat. Is de camera online dan worden de beelden automatisch in de cloud van Honeywell opgeslagen. De SD kaart wordt nooit vol, want oudere beelden worden zonodig overschreven door nieuwere.

Mijn ervaring met deze camera is uitstekend. Hij kost €119 per stuk en de degelijkheid van het apparaat straalt dat ook uit. Het apparaat zit in een mooie verpakking en je ziet wat Apple als trend hiervoor heeft gezet.  De kwaliteit van het beeld is uitstekend. Ik zou willen dat het, omdat het soms toevallig is waar je hem kan plaatsen of ophangen, iets meer voorover kan buigen. De installatie is eenvoudig en de APP helpt je door alle stappen prima heen. In de app is een uitstekende lijst van veelgestelde vragen in het Nederlands opgenomen.

Je kunt dit systeem combineren in één APP voor ook je thermostaat en een waterlekkage detectie systeem. De geofence is een prima oplossing om geheel automatisch de detectie en de alarmering via emails te activeren als je niet thuis bent. Absoluut een topproduct in deze categorie van home-beveiliging. Ik overweeg in ieder geval nog één of twee cameraś aan te schaffen om inbraakgevoelige punten van mijn huis onder camera surveillance te plaatsen. Een veilig idee.

Heb je interesse, hier kan je bij bol de camera verder bekijken en eventueel aanschaffen.

Bekijk op bol.com

En hier nog een productvideo van Honewell zelf:

About Dick Ahles

d.ahles@protonmail.com'
Mijn moeder noemt mij Dirk (officiële naam) maar voor de rest ben ik bekend onder Dick. Geboren in 1951 en Trotse Vader van vijf kinderen. Van twee oudere dochters Mira en Rachel heb ik al vier kleindochters. Thuis Enkhuizen, en vader van een tweeling (jongen en meisje) van 10 en een zoon van bijna 13. Ik houd dus van kinderen en heb met hen nu al heel veel meegemaakt. Leuk dus om met deze lange ervaring op TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl te bloggen.

Check Also

Beveiliging en monitoring van huis en haard; Honeywell brengt kwalitatieve oplossingen met o.a. bevriezing en waterlekkage detector

Honeywell is waarschijnlijk bij iedereen natuurlijk bekend van de vertrouwde ronde (kwik)thermostaat die vroeger bij iedere …