Belle & Boo en het vrolijke Kerstfeest

Belle & Boo  en het vrolijke kerstfeest (2)Dit is Belle, en dit is Boo. 
Ze zijn altijd samen:
op zonnige dagen, op regenachtige dagen,
en op laten-we-vandaag-lekker-niets-doen-dagen.

Het is bijna Kerstmis en Belle en Boo zijn druk bezig met de voorbereidingen. Het is tijd om de boom te versieren, kerstversieringen op te hangen en koekjes te bakken. Dit wordt het vrolijkste kerstfeest ooit!

Recensie:

Nu de Kerst er weer aan zit te komen is het mooi dat er ook mooie prentenboeken zijn die de kinderen iets meegeven over Kerst. In Belle & Boo en het vrolijke Kerstfeest legt het meisje Belle aan haar konijn Boo uit dat ze alles in huis mooi gaan versieren omdat Kerstmis er weer aan zit te komen. Zo versieren ze samen de boom en maken ze lekkere dingen voor het bijzondere feest. Maar ook legt Belle uit dat het belangrijkste van Kerst is dat je alles deelt met anderen en extra aardig voor hen bent, zodat het voor iedereen een mooi feest is.

Belle & Boo  en het vrolijke kerstfeest (3)
Nadat Belle en Boo alle voorbereidingen voor het Kerst hebben getroffen is het tijd om te gaan slapen. De Kerstman komt de cadeautjes langs brengen in de holst van de nacht. Boo geniet van alle cadeautjes die hij de volgende morgen onder de kerstboom vindt. Maar als hij naar buiten kijkt, wordt hij opeens verdrietig… De dieren buiten hebben geen mooie versierde boom en ook geen cadeautjes. Maar daarvoor is het natuurlijk nog niet te laat!

Belle & Boo  en het vrolijke kerstfeestHet boek kent mooie, sfeervolle prenten en het verhaal heeft een duidelijke boodschap. Wees aardig voor elkaar en deel dingen met een ander (die het wellicht minder goed getroffen hebben).  Persoonlijk vind ik het jammer dat het een boek is waar het met Kerst ook om cadeautjes draait, aangezien wij thuis alleen pakjes doen met Sinterklaas en Kerst is een heel ander feest, waar het niet om pakjes draait. Dat is uiteraard een heel persoonlijke keuze, maar het is wel praktisch om te weten dat er hier pakjes worden uitgedeeld. Want kinderen gaan zich toch afvragen waarom zij dan niets met Kerst krijgen van de kerstman.

Hoewel ik het persoonlijk jammer vindt dat er niet over de geboorte van Jezus wordt gesproken, vind ik het wel vind ik fijn dat de boodschap om aan anderen te denken er wel in is verwerkt. Dat dit een klein gebaar met een groots resultaat is, laten Belle en Boo heel mooi zien in het verhaal. Dat vind ik een groot pluspunt van Belle & Boo en het vrolijke Kerstfeest, want er zijn ook genoeg boeken over Kerst waar het alleen maar om de pakjes draait en gelukkig wordt hier in ieder geval nog een belangrijke boodschap meegegeven. Wanneer je Kerst viert met pakjes is dit een mooi boek waar je op de koude December-dagen heerlijk uit kunt voorlezen. Ook leuk als opstapje om je kind te betrekken bij het versieren van het huis.

Belle & Boo en het vrolijke Kerstfeest – Mandy Sutcliffe
Bekijk op bol.comPrentenboek, hardcover, 36 pagina’s, De vier Windstreken
Bestel dit boek hier >>>>

 

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Première eerste hulp bij Kerst

Met nog minder dan drie weken te gaan tot kerst is dit hét moment om …

Share
Share