Home / Persoonlijke verhalen / Herriemaker

Herriemaker

In Nederland wordt natuurlijk Sinterklaas gevierd, maar in Duitsland vinden ze dat maar raar. Geen cadeautjes voor Kerst? Dat kan niet! Dus zat er laatst een bups mensen bij ons op de bank, vrolijk kweterend en koffie drinkend. Kleintje keek zijn ogen uit, glimlachte vriendelijk naar een ieder die hem een aai over de vlashaartjes gaf en raakte bijna over de kook van het zesjarige meisje dat voor zijn ogen heen en weer hupste. Ze was erg zenuwachtig en rukte de cadeautjes uit de tas, kreeg het nog net voor elkaar om het samen met Kleintje uit te pakken en vertelde iedereen enthousiast welke cadeaus haar kleine neefje had gekregen.

Ik kon wel janken. Toen er gevraagd werd wat ze het beste voor Kleintje konden aanschaffen, had ik gezegd: “Als het maar niet van die plastic dingen zijn waarbij je honderdduizend keer op een knopje kan drukken en er dan honderdduizend keer hetzelfde geluidje uit komt. En geen muziekinstrumenten, alsjeblieft.” Wat dat betreft ben ik net mijn moeder. Natuurlijk kwam precies dát uit het cadeaupapier zetten. Een plastic trommel met vijf knoppen en een plastic drumstick. Het zesjarige huppeltje liet al even enthousiast zien hoe het werkte, door met een vingertje heel vaak op het knopje te drukken. Kleintje lachte opgetogen en had razendsnel door hoe het moest. Ram op het knopje, deng. Ram op het andere knopje, klets. Enzovoorts. Er werden een paar duizend foto’s gemaakt en toen was het gezelschap weer vertrokken.

Ik had gedacht de trommel misschien weg te kunnen moffelen, dat Kleintje het binnen een paar minuten weer vergeten zou zijn. Helaas, pindakaas. Het enige speeltje waar hij op het moment nog vrolijk van wordt (naast zijn favoriete Knuf) is die verdraaide trommel. Ram op het knopje, kletter. Kleintje lacht hardop en doet het nog een keer. En nog eens, want het blijft een verrassing. Ik lach verbeten terug als hij me trots aankijkt. Hij heeft er zo’n lol in dat ik hem zijn gang maar laat gaan. Maar als ik een keer de kans zie, dan gaat het ding de kast in!

About Ines

Kersverse mama van een heel lief jongetje. 22 jaar oud, alleenstaand en werkend als web- en vanallesdesigner. In het nieuwe jaar ga ik, naast mijn normale "dayjob', ook als zelfstandige werken. Daarnaast ben ik gek op schrijven en gamen. Een rasechte nerd dus!

Check Also

Cadeau nodig? Laat bloemen bezorgen!

Het verzinnen van een leuk cadeau is iedere keer weer een lastige klus. Een cadeau …