De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar – Dieren in nood! [recensie]

lotte-wirwar-dieren-nood-recensie-copyright-trotse-moeders-1Er gebeurde iets heel leuks vandaag: onze klas had een wedstrijd gewonnen! En nu mogen we allemaal een houten schutting beschilderen met dieren die met uitsterven bedreigd worden. Natuurlijk gaan Chloë en ik enorm ons best doen. We willen uiteraard niet dat de panda en de Tasmaanse duivel en zo uitsterven. Ik ga trouwens een schilderij van een schildpad maken. Omdat we thuis ook een schildpad hebben, namelijk Sloompie. Die is dan wel stokoud en een beetje saai, maar ik wil echt niet dat hij uitsterft! In de dierentuin zijn er gelukkig nog veel meer dieren die we kunnen redden…

Recensie
Zoals te verwachten was, reageerde mijn 9-jarige dochter enorm enthousiast toen het nieuwe deel over De Knotsgekke Wereld van Lotte Wirwar bezorgd werd. Dieren in nood! is inmiddels al het vijfde boek en wat mijn dochter betreft mogen er nog wel 100 delen komen! Ze vindt dit echt een van de leukste series boeken en nam het boek direct mee naar boven.

lotte-wirwar-dieren-nood-recensie-copyright-trotse-moeders-6

Omdat ze een behoorlijk gat in haar knie had gevallen, mocht ze in “het grote bed” slapen, en net als bij andere dagen mag ze eerst nog wat lezen voordat ze gaat slapen. lotte-wirwar-dieren-nood-recensie-copyright-trotse-moeders-2Ze kan dat erg goed, ze leest tot ze moe wordt en doet dan uit zichzelf het lampje uit en gaat slapen. Ditmaal kon ze kennelijk niet goed stoppen met lezen: toen in naar bed ging vond ik haar met het leeslampje nog aan en het boek op haar buik.

De volgende morgen bleek dat ze het boek (160 pagina’s!) in één keer had uitgelezen. Ze heeft er zo enorm van genoten dat ze het niet weg kon leggen toen ze moe werd. Ze kan zich nog herinneren dat het uit was, en toen is ze waarschijnlijk direct in slaap gevallen. Overigens kondigde ze ’s morgens meteen aan dat ze de andere delen van Lotte Wirwar ook nog een keer gaat lezen, en daarna deze, over Dieren in nood, ook nog een keer. Een echte fan dus!

Mijn dochter vertelt: “Lotte ging naar school. Bij les Nederlands geeft mevrouw Poepjes les. Pieter en Chloé zitten samen met Lotte in een clubje: de wilde konijntjes. Pieter wist dat er om het postkantoor wat gebouwd gaat worden een witte muur staat met vormen van postzegels, die ingeschilderd mogen worden. Het was een wedstrijd en de Wilde Konijntjes wonnen. Ze wilden allemaal iets anders maken.

lotte-wirwar-dieren-nood-recensie-copyright-trotse-moeders-3

De opschepper van de week, die Isabelle heet, heeft ook een groepje die de superschaapjes heet. En zij willen dieren gaan schilderen die met uitsterven bedreigd worden. Pieter had vleermuizen in de tuin. Toen gingen ze schilderen en Lotte koos een schildpad, omdat ze die als huisdier heeft. Pieter maakte een vleermuis, Chloé een rare hond met scherpe tandjes en Isabelle een panda. Chloé en Lotte schrokken heel erg omdat de kraaien op hun schilderijen gepoept hadden.

lotte-wirwar-dieren-nood-recensie-copyright-trotse-moeders-4

Toen was Lotte jarig en het was heel grappig daar. Ik vond het superleuk, ook al had ik het in anderhalf uur uit. Ik houd veel van dieren en vond het fijn dat hier dieren in waren. Toen Isabella ging pesten over de schilderijen, wilden ze de panda met een brilletje en een bikini versieren. En dat hebben ze niet gedaan, maar ik moest wel van het idee lachen. Ik wil echt nog héél veel boeken van Lotte Wirwar lezen want ze zijn echt supergrappig”.

De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar – Alice Pantermüller
Vijfde boek over Lotte Wirwar: Dieren in nood!
Hardcover, 160 pagina’s, uitgeverij Deltas
Bestel dit boek hier >>>>

Door op onderstaande links te klikken, kun je de eerder verschenen boeken bekijken / bestellen:
en de nieuwste:

Klik hier voor de recensies van de boeken over Lotte Wirwar >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …