Burgers’ Zoo en Burgers’ Bush [verslag]

Een mooie herfstdag vraagt om een dagje in de Bush van de Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem. Want wat wil je nog meer dan in het prachtige bosrijke park even op te warmen in de tropische bush? Het leuke aan Burgers’ Zoo is dat je binnen en buiten kunt combineren, dus er is voor alle jaargetijden iets te doen. Regent het? Dan kunnen de kinderen spelen in de overdekte speeltuin en kun je genoeg vermaak vinden in bijvoorbeeld de prachtige Bush.

Wij hadden geluk omdat het de hele middag droog was en konden dus volop genieten van dit prachtige park dat zo mooi ligt tussen de bomen met geel-, rood- en oranje gekleurde herfstblaadjes. Toch was het vrij fris buiten dus was het lekker om even de Bush (en Ocean, Mangrove en Desert) in te gaan. In de Bush is het bijzondere dat er zoveel verschillende dieren op een plek te zien zijn. Van bijzondere vissen en schildpadden tot kaaimannen en vogels. En met als persoonlijk hoogtepunt de aardvarkens waar wij gelukkig meer dan een glimp van hebben kunnen opvangen.

In de plassen stampen
Voor de kinderen is het ook erg leuk om rond te lopen (trek ze vooral regenlaarzen aan), omdat ze lekker in de plassen kunnen stampen. Het is heuvelachtig en er vliegen en lopen vogels rond dus de kinderen hebben genoeg te doen en te zien. Ons zoontje vond het er in ieder geval heerlijk en keek zijn ogen uit naar vooral de vogels om hem heen.

Daarbij is er ook een restaurant in de Bush waar je prachtig “buiten” kunt zitten. Helaas hadden wij net onze lunch achter de kiezen, dus baalden we enorm.

Hoe bijzonder is het om middenin de bush aan het water onder een parasolletje een cappuccino te drinken met de dieren op steenworp afstand om je heen?

Ik weet dus zeker dat als ik de volgende keer naar Burgers’ Zoo gaan wij onze eetlust bewaren voor het moment dat we de Bush willen gaan bezoeken, want dat unieke terras staat nog op ons lijstje!

Voor meer informatie over Burgers’ Bush, kijk hier >>>>>

About Myrthe Wesseling

myrthe_wesseling@hotmail.com'
Ik ben Myrthe, 31 jaar oud en ik woon samen met mijn vriend en zoontje van bijna 1,5. Veel moeders zullen beamen dat het meest verbijsterende aan het krijgen van een kind is, dat je na 1,5 jaar moederschap nog steeds het gevoel hebt alsof je pas net om de hoek komt kijken. Alles blijft je verwonderen en je kind blijft je elke dag verrassen, daarom is het ook zo leuk om dit met andere ouders te kunnen delen.

Check Also

De prachtige onderwaterwereld van Burgers’ Zoo: Ocean [verslag]

Aan het eind van de Kerstvakantie, aan het begin van dit nieuwe jaar, mochten we …