Electro ‘Naar School’

Screenshot 2014-08-21 at 21.03.02Met Electro Naar School hebben kinderen veel plezier, terwijl ze tegelijkertijd leren om goed te kijken, verbanden te leggen en te onthouden. Spelenderwijs leren ze wat wel en wat niet mag en ontwikkelen ze hun sociale vaardigheden. Ouders en opvoeders kunnen niet alleen het spel uitleggen, maar kunnen ook heel goed meespelen en zo de educatieve waarde van het spel vergroten.

Recensie

DSC_2295

Electro. Wie kent het niet. Volgens mij zijn vele leeftijdsgenoten en ook heel veel mensen van daarvoor en daarna hier wel eens mee bezig geweest. Stond in de speelgoedkast of anders wel in de speelgoedkast van je vriendje of vriendinnetje.

Deze versie heet ‘Electro naar school’. Op de doos staat dat het vanaf vier jaar is en dat het je slim laat denken, goed laat kijken, verbanden laat leggen en helpt je geheugen te trainen. In die zin is er in al die jaren niets aan het spel veranderd.

DSC_2285Er zitten vellen in over dieren, kleuren, vormen, cijfers en letters. Sommige bladen zijn goed te doen vanaf vier jaar, andere voor mijn zoon van vijf nog te moeilijk. Op zich is dat ook niet verkeerd, er is wat dat betreft een ruime marge, ook wanneer je kind zijn leeftijd ver vooruit is en op zijn vierde al woorden wil leren lezen of klokkijken.

Wat ook niet veranderd is, is het lampje dat brand wanneer je de juiste 2 dingen bij elkaar hebt gevonden. Het is nog steeds een heel klein lampje waarvan je nauwelijks ziet dat het brand en de constructie van een los plastic bakje in een kartonnen ombouwtje wekt nog net zo veel frustratie. Dat kan tegenwoordig natuurlijk wel wat degelijker en moderner. Voordeel blijft natuurlijk wel dat batterijen wisselen heel gemakkelijk gaat.DSC_2288

Wat hier en daar ook nog wat oubollig is zijn de plaatjes. Ouderwetse telefoons, televisies en zeer klassieke vulpennen bijvoorbeeld. Nog altijd functioneel maar soms vraagt mijn zoon wat het precies is.

Het ouderwetse jasje even niet meegenomen: het concept van Electro is natuurlijk gewoon goed. Je kunt gemakkelijk kiezen uit verschillende soorten opdrachten en het idee dat je meteen ziet of het goed is of niet werkt natuurlijk heel stimulerend. Mijn zoon wilde er graag mee aan de slag.

Ik denk dat Electro nog net zo in de kast hoort als 30 jaar geleden en dat het op een hele duidelijke wijze je kinderen uitnodigt om te leren.

Electro – naar school
Spel, Jumbo, Playlab, vanaf 4 jaar
Bestel Electro voordelig hier >>>>

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Efteling Mens-erger-je-Niet Sprookjesboom

Als fan van zowel spelletjes als van De Efteling is het Efteling Mens-erger-je-niet bordspel van …