De derde engel

In De derde engel vertelt Alice Hoffman een onvergetelijk verhaal van liefde en vertrouwen. Drie vrouwen die door liefde en vergeving door de jaren heen met elkaar verbonden zijn. Drie bruiloften, omgeven door geheimen en bedrog. Drie generaties, getroffen door hartzeer en verlies. In De Derde engel wordt de lezer mee teruggevoerd in de tijd, van het hedendaagse Londen, waar Maddy Heller  de verloofde van haar zus verleidt, naar de vrijgevochten jaren zestig, waarin Frieda Lewis valt voor een popmuzikant die op zoek is naar een muze, en ten slotte naar de stijve jaren vijftig en Bryn Evans, die haar ex-man niet kan loslaten. In het midden van dit ingenieuze web bevindt zich Lucy Green, die als twaalfjarig meisje in een Londens hotel getuige is van een tragische ruzie tussen geliefden.

Recensie
De derde engel is een drieluik en dat heeft tot gevolg dat ik niet bijster enthousiast aan het boek begin. Dat heeft niets met het boek te maken, maar met het genre. Het ligt me meestal gewoon niet zo. Vaak ervaar ik dat de verhaallijnen te ver uit elkaar liggen of juist op een gekunstelde manier aan elkaar verbonden zijn. Ik heb altijd het gevoel dat ik drie aparte boeken aan het lezen ben en de verhalen boeien me vaak niet zo. Maar goed, eenmaal aan het lezen moet ik toch mijn vooroordeel bijstellen…

Eerlijk toegeven, de schrijfstijl van Alice Hoffman is erg prettig om te lezen, ze weet mijn aandacht snel te trekken en – belangrijker nog – ze weet dit ook vast te houden! Het hotel Lion Park staat centraal in alle delen van het verhaal en door een opvallende gebeurtenis zijn ze onlosmakelijk met elkaar verbonden. Doordat je tijdens het lezen steeds verder terug de tijd in gaat, worden steeds meer dingen je duidelijk en vallen de puzzelstukjes op zijn plaats. Grappig detail is dat het boek ook achterstevoren gelezen kan worden. Dat wil zeggen de derde hoofdstuk (uit de jaren vijftig) eerst en het hedendaagse stuk op het laatst. Het is dan een verhaal waarbij je merkt wat voor invloed de geschiedenis op de toekomst heeft.

De derde engel heeft mij dus aangenaam verrast en ik heb van begin tot eind genoten van deze roman. Naast de liefhebbers van dit genre dus ook een aanrader voor diegene die normaal gesproken niet van drieluiken houden, maar wel van een boek over de liefde.

De derde engel – Alice Hoffman
Roman, paperback, 312 pagina’s, Orlando Uitgevers
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

De verloren verteller

Ik houd van lezen. En ik houd van boeken, gewoon, papieren boeken. En sommige boeken …

Share
Share