Wat jij niet ziet [recensie]

Voorafgaande aan de ontvangst van een recensie-exemplaar van het boek Wat jij niet ziet, kreeg ik een geheimhoudingsverklaring van uitgeverij The House of Books.

Ook na publicatie van het boek, is het de bedoeling dat ik het einde geheim houd en na het lezen van Wat jij niet ziet, begrijp ik waarom…..

Eerst dus maar wat ik wel mag publiceren:
Louise is een alleenstaande moeder. Tijdens een zeldzaam avondje uit ontmoet ze een man en valt als een blok voor hem. De maandag erop ontmoet ze haar nieuwe baas, David. De man uit het café, die getrouwd blijkt te zijn, en die zegt een fout te hebben begaan. Dan ontmoet Louise Adele, de vrouw van David. De twee raken bevriend en Louise leert een heel andere kant van David kennen. Er lijkt iets goed mis in hun huwelijk. Louise wil weten wat…

En dan in het kort, zonder spoilers, iets meer:
We lastig om iets meer te vertellen omdat je als lezer steeds op het verkeerde been wordt gezet (of niet, dat vertel ik niet…) In ieder geval is het bijzonder boeiend om zowel Louise als Adele  te volgen (de hoofdstukken worden afwisselend, in de ik-vorm, vanuit hun perspectief geschreven waardoor je als lezer steeds nèt iets meer weet). De terugblikken, “TOEN” maken dat het verhaal steeds completer wordt, en de dreiging ook.

 

Tot slot mijn mening en aanbeveling
Wat jij niet ziet is een echte page-turner. Prima geschreven, je wilt echt verder lezen. De personages roepen allemaal op hun eigen manier sympathie op, ondanks de verdenkingen die er af en toe zijn. En het slot, tja, het einde van dit boek….. Daar mag ik dus niets over zeggen! Gewoon zelf lezen dus, het is meer dan de moeite waard!

Wat jij niet ziet – Sarah Pinborough
Paperback, 398 pagina’s, uitgeverij The House of Books
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Het Geheim

De waarheid die ze wegstopte, zal de redding betekenen voor een andere vrouw Inhoud Mary …