Franse Ardennen blog: een topdag in het wolvenpark

Een van de leukste uitstapjes die we tijdens onze vakantie in de Franse Ardennen als gezin hebben gemaakt, was die naar Parc Argonne Découverte. Dit wolvenpark stond hoog op mijn wensenlijst, omdat het me erg bijzonder leek om wolven in een zo natuurlijk mogelijke omgeving te kunnen bekijken. 

Parc Argonne Découverte
Parc Argonne Découverte is een ruim opgezet park, waarbij je heerlijk buiten in het bos loopt en ondertussen van alles kunt zien en doen. Er is een “dorpje” met huizen waar oude ambachten getoond worden, er zijn dieren die je van dichtbij kunt bekijken. Er zijn klimbanen wat een bezoek aan dit park voor kinderen nog avontuurlijker maakt.

Screenshot 2014-09-29 at 18.06.44

Wolven
Zelf was ik erg onder de indruk van de wolven. Prachtige dieren die in een groot stuk van het bos kunnen rondlopen en die je rond voedertijd van dichtbij kunt bewonderen. Screenshot 2014-09-29 at 18.04.45Ook de (roof)vogels waren schitterend. Wij hebben de show niet gezien, maar een echte roofvogelshow is een aanrader omdat je dan pas ziet hoe groot de vogels zijn. Wanneer je geluk hebt en ze suizen over je hoofd, voel je de kracht van de vleugels en de hoeveelheid lucht die ze verplaatsen.

Avonturenbaan
Voor de kinderen was de avonturenbaan het hoogtepunt van het bezoek. Gelukkig stonden er bankjes bij de ingang van dit parcours, want ze zijn wel anderhalf uur bezig geweest met klimmen, klauteren en springen. Tussen de bomen van het park waren enorm veel netten gespannen waar kinderen (en volwassenen) op een veilige manier, hoog boven de grond, tussen de bomen konden lopen, klimmen en springen. Leuk om te doen en minstens zo leuk om naar te kijken, vanaf een bankje in de zon! Voor een indruk hiervan kun je onderstaande video bekijken.

Genieten
Het was heerlijk weer en ongemerkt zijn we de hele dag in het bos bezig geweest. De kinderen met klimmen en klauteren en wij als gezin met het kijken naar en leren over de dieren die in de Franse Ardennen voorkomen. Bij een volgend bezoek aan deze omgeving gaan we zeker nog een keer!

Op onderstaande video kun je een indruk krijgen van ons bezoek aan Parc Argonne Découverte:

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Op zoek naar een budget vriendelijke reis? Zoek niet langer: ga naar de Waddeneilanden!

Nieuwe culturen ontdekken en onvergetelijke ervaringen opdoen. Het hoeft allemaal niet veel te kosten, op …

Share
Share