Nijntje in Holland bouwplaat

nijntje in holland bouwenCreëer in een handomdraai de wereld van Nijntje met deze stevige, kartonnen bouwplaten met de Nijntje Bouwplaat Holland. Zonder gebruik van een schaar of lijm worden de platen met een simpele handeling omgevormd tot speelfiguurtjes. Deze set bestaat uit typisch Hollandse figuren zoals Nijntje op de fiets, een koe, Nijntje met een Hollands vlaggetje, tulpen en een molen. Afmetingen van de speelfiguren variëren van 3 tot 12 cm hoog. Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Recensie:
Nijntje is geliefd in Nederland, maar ook in veel andere landen is dit schattige konijntje van Dick Bruna zeer geliefd. Bij de buitenlandse fans staat Nijntje bekend als Miffy. Voor alle liefhebbers van Nijntje is deze oerhollandse bouwplaat een leuk item om in huis te halen. Mijn dochter drukt rap alle vormen uit het karton om vervolgens alle figuren in elkaar te zetten. Daarna gaat ze er heerlijk mee spelen en maakt ze een mooi Hollands tafereeltje in de vensterbank. Het staat gezellig, Nijntje op de fiets, gezellig in een landschap met een molen, boerderij met een koe en een schaap en veel tulpen. Ook en Nijntje met een mooie Nederlandse vlag in de hand behoort tot deze set. Samen met de Nijntje bouwplaat Dierentuin heeft ze een leuke verzameling om mee te spelen. Zo fietst Nijntje al snel naar de dierentuin en weer terug naar haar huis.

Kleine kinderen zullen hulp nodig hebben bij het in elkaar zetten van deze speelfiguren, maar gelukkig is dit een klusje dat snel geklaard is. Het is een kwestie van de vormen uit het karton drukken en vervolgens de staanders in de gleufjes te schuiven. Deze kartonnetjes blijven goed zitten als ze eenmaal goed zijn aangedrukt, dus je kan ze zonder problemen optillen. De speelfiguren zijn heel herkenbaar voor peuters en kleuters en die zullen dan ook enorm genieten van deze kartonnen figuurtjes. Maar ook op een plankje in de kinderkamer misstaan deze figuren niet.

Nijntje Holland bouwplaatDe bouwplaat is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar en dat heeft te maken met het feit dat er kleinere onderdelen bij zitten en het om karton gaat. Het is stevig genoeg om vastgepakt te worden door peuters, maar het is niet de bedoeling dat het in de mond gestoken wordt. Zolang je kind nog veel dingen in de mond stopt, is het beter om deze set hooguit alleen als decoratie te gebruiken.

Er wordt bij de bouwplaat geen instructie meegeleverd, alleen een vel waarop de figuurtjes staan afgebeeld. Dit is ook ruim voldoende, aangezien het systeem eigenlijk voor zich spreekt. De kleuren van de staanders komen overeen met de kleuren van het betreffende gedeelte waar ze komen te staan, dus eigenlijk zul je automatisch de juiste kleur pakken. De tulpen zijn hier wat dat betreft een uitzondering; die worden met een tulpenschotje in elkaar gezet. Hierdoor krijg je en mooie 3-Dimensionale tulp, waar mijn meisje erg goed over te spreken is. Dat had van haar betreft wel bij alle figuren gemogen en – hoewel het niet nodig is – zou het effect nog grootser zijn als dit inderdaad zo was geweest. Wie weet een ideetje voor eventuele volgende bouwplaten van Nijntje.
Mijn dochter roept nog wel even duidelijk dat Nijntje eigenlijk wel kinderachtig is. De reden waarom ze er toch mee speelt is omdat ze echt dol is op poppetjes. Playmobil, maar ook andere kleine figuurtjes zijn speelgoed waar ze zich uren mee kan vermaken. Deze Nijntje en omgeving neemt ze in het spel gewoon lekker mee!

Bestel de Nijntje-in-Holland bouwplaat voordelig bij bol.com >>>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

nijntje-boek in Nederlands met Gebaren

Toen ik het persbericht over de uitgave van een nijntje-boek in gebarentaal las, dacht ik …

Share
Share