Smelttabletten paracetamol

Mijn jongste zoon is autistisch en raakt in paniek bij het innemen van tabletten. Hij is ook op een leeftijd gekomen dat het “pilletje-in-billetje” ook niet zomaar meer gegeven kan worden, en een gewone paracetamol smaakt enorm vies wanneer je het oplost in water. Toen onlangs de koorts bij een flinke verkoudheid weer opliep richting 40 graden, heb ik de smelttabletten van Roter geprobeerd. De junior tablet heeft een bananensmaak, de “gewone” van 500 gram smaakt naar bessen.

paracetamol-juniorIk vond ze allebei niet lekker, wat natuurlijk niet onverstandig is bij medicatie, maar wat maakte dat mijn zoontje begon te kokhalzen en alsnog in paniek raakte. Toen heb ik een junior tablet (250 mg paracetamol) opgelost in wat appelsap en dat heeft hij zonder problemen opgedronken. Verschil met de gewone paracetamol is niet alleen de smaak (opgelost in appelsap was het niet vies meer), maar ook waren er geen “korreltjes” meer waardoor mijn kind niet meer angstig werd en de paracetamol gewoon zijn werk kon doen.

Maar ook voor kinderen zonder autisme, of voor volwassenen die even geen glas water bij de hand hebben, maar wel veel hoofdpijn, is deze vorm van paracetamol innemen een prettige manier. Zoals bij alle medicijnen geldt: lees goed de bijsluiter en neem bij twijfel altijd contact op met arts of apotheek.

Share

About Jennifer

Trotse Moeder van extra bijzondere kinderen. In mijn gezin heb ik te maken met diverse vormen van autisme, (extreem) hoge IQ's, handicaps, en combinaties daarvan. Maar vooral geniet ik van mijn mooie, lieve en bijzondere kinderen!

Check Also

Astma door Paracetamol?

Baby’s die paracetamol krijgen hebben een grotere kans op astma. Dat blijkt een onderzoek bij …

Share
Share